2 faz bağlantı

Nema 14-50
2 faz 1 nötr 1 topraklama

yazdıklarım yuzde yüz doğru olarak değerlendirmeyin sadece tahminimi yazıyorum diğer üyelerin postlarını da dikkate alın lütfen:

priz amerikan standartlarına tabi. o yüzden gerilim yer ve duruma göre 120V veya 240V olabilir dolayısıyla bağlantı buna göre yapılır.

türkiye'de monofaze gerlim 230V kabul ettiğimizi varsayıyorum.

X klemensi: faz (nötr)
Y klemensi: nötr (faz)
G klemensi: toprak
W klemensi: boş kalacak

yani X ve Y klemenslerine faz veya nötr bağlayacaksını sıralama önemli değil. G klemensine mutlaka toprak bağlantısı yapılmalı.

yazdıklarım yuzde yüz doğru olarak değerlendirmeyin sadece tahminimi yazıyorum diğer üyelerin postlarını da dikkate alın lütfen:

priz amerikan standartlarına tabi. o yüzden gerilim yer ve duruma göre 120V veya 240V olabilir dolayısıyla bağlantı buna göre yapılır.

yani X ve Y klemenslerine faz veya nötr bağlayacaksını sıralama önemli değil. G klemensine mutlaka toprak bağlantısı yapılmalı.

hocam bu videoyu incelermisiniz ?

nema 14-50.png

Daha güzel açıklanmış. Bizde tek faz 220 olduğu için aynen böyle olmalı. 110 kullanıyor olsaydık 2 faz bağlayacaktık.

@kocamanusta hocam w yi neden boş bıraktın? g ve w birlikte toprak olacak gibi...

Elektrikli araç şarjı için görseldeki bağlantıyı nasıl yaparım? 2 pozitif uç, 1 toprak şeklinde anlıyorum doğru mudur?

Kullanılan şarj cihazı hakkında bilgi verseniz daha iyi olur düşüncesindeyim .
Arkadaşlar yorumlarını daha iyi yapabilirler .

Daha güzel açıklanmış. Bizde tek faz 220 olduğu için aynen böyle olmalı. 110 kullanıyor olsaydık 2 faz bağlayacaktık.

@kocamanusta hocam w yi neden boş bıraktın? g ve w birlikte toprak olacak gibi...

W bağlantısı işletme topraklaması yani nötrü, G bağlantısı ise koruma topraklamasını temsil ediyor. bizi nötrü zaten 230V pinlerinde kullandık. ayrıca nötr ile koruma topraklamasını birlestirmek doğru olmaz. zaten KAKŞ'de buna izin vermez.

ekleme:
pardon siz G ve W birlikte topraklanmasını kastetmişsiniz. şarj adaptörü yada cihazının 120/240 ayırımını W pininden referanslandığını tahmin ediyorum. W pinine sıfır potansiyel vermek sıkıntıya neden olabilir ayrıca gerek de yok sanki...

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,235
Kullanıcılar
453,441
Son üye
mehmet_kzl34

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri