Bence gizli gerçek değil, apaçık ortada. Bu ülkede yüksek lisans mezunu adam bekçi oluyor. 5 bin küsür maaş cepte. Ben üniversite okurken fark ettim durumu, teknik işler amele işi görülüyor toplumda, mühendiste olsan durum aynı, özellikle elektrik, makine, inşaat gibi klasik sektörlerde çalışanlar sürünüyor. Toplumda hatta burada bile mühendis avukat ve doktordan sonra geliyor, aynı statüde olmasına rağmen.
Mühendisliği okumaya başladım stajı gördükten sonra ve sonra yaptığım araştırma sonucu kamuda çalışmanın özel sektörde diretmekten çok daha mantıklı olduğu kanısına vardım. Özelde iyi ücret kazanmanın şartı vicdansızlıktan geçiyor. Oda benim yapıma ters, çünkü benim hayatım insan odaklı. Ömrümüz varsa ortalama 70-80 yıl gibi yaşam süremiz var, daha uzun yaşayan da sağlık problemleri yaşar. Bu kadar kısa bir hayatta insanların hiç ölmeyecek hatta yaşlanmayacağını düşünenler var, para para para para daha çok para adamın her yeri bembeyaz olmuş hala paranın derdinde. Neyse uzattım. Gördüğüm parayı sahadakiler değil, masa başındakiler kazanıyor, sahadan da masa başına geçmek hiç kolay değil, başta yapılan tercih ve yönlendirmeler ile iş hayatında ki pozisyonu seçiyoruz. Daha çok yazarım ama bu konjonktürde bu kadar yazılıyor.