Anfiden söktüğüm büyük trafo

1N4007

Üye
Katılım
18 Ocak 2015
Mesajlar
329
Puanları
1
Yaş
44
s.a ustalar bir anfiden büyük bir trafo söktüm ama trafo kaç wat girişi neresi çıkış neresi belli değil ? trafo odukça ağır ve hantal acaba bunun gücünü watını giriş neresi nasıl öğrenirim ?

https://i.kontrolkalemi.com/1/oAojMR.jpg

https://i.kontrolkalemi.com/1/58bgBD.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bence 100 den fazla bende anfi yapıyorum çünkü 90 wat trafo kullanıyorum bundan 1 -2 numara küçük acaba giriş çıkış uçları hangisi ?
 
Merhaba.Kahverengi-siyah kabloların (Trafo girişinde paraziti önlemek için beyaz renkte kutupsuz kond.(250V) konulmuş) olduğu kısım %99 ihtimalle 220 vac kısmıdır.Ama tam emin olmak için multimetre ile sesli omaj ölçümünde belirli değerleri (14-20 ohm. gibi) gösteriyorsa (Sıfıra yakın olmadan) burası %100 doğrulukla 220 volt ac girişidir.Diğer besleme çıkışları sıfıra yakın omaj değerlerinde (Çok fazla kalın sarımlar sıfır omaj gösterebilir ve kısa devre gibi de buzzere ses verdirebilir,sesli omajda,bu ayrıntıya çok dikkat edin.) ama sıfırdan biraz farklı birkaç ohm değerlerinde okunmalıdır,diğer tüm besleme çıkışları,bir multimetre ile sesli omaj ölçümünde.

Diğer çıkışlar değişik voltajlarda olan ac besleme çıkışlarıdır.En sol taraftaki besleme çıkışından elektrolitik kond. ve diyot bağlantısı ile dc regülesiz bir doğrultma yapılmaya da çalışıldığı göze çarpıyor.Yine de bir omaj ölçümü yapılmadan 220 vac 'yi direk kahve-siyah kablo kısmından uygulamayın,bir emniyet için.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
teşekkür ederim binbaşı hocam peki sizce bu trafo kaç wat ???
 
Bence 140-150 VA'lık olabilir.(Net watt değeri güç çarpanı(Cos fi) oranı kadar biraz da düşüğü olacaktır.) Aslında üstteki 2 resimden boyut analizini (3 boyutlu tam görünümünü) gözümün önüne getirip tam yapamadım.Ancak şu an benim elimde olan 80 ve 120 VA'lıklara göre daha büyük görünüyor.Bu varsayımım bu görünüş şekliyle yaklaşık değeri olabilir.Kolay gelsin.
 
bu ölçüler işinizi görür mü acaba ? bencede 150 wat civarı bir taro
 

Ekli dosyalar

  • DSCF2093.JPG
    DSCF2093.JPG
    1.7 MB · Görüntüleme: 18

Forum istatistikleri

Konular
129,566
Mesajlar
928,010
Kullanıcılar
452,191
Son üye
Saygınemniyet

Yeni konular

Geri
Üst