ayarlı akım kaynağı

Bende bir şey yazayım dedim ama korktum.Kazım abiye böyle laf söyleyen bizi artık tefe koyar ya neyse.Allah yolunu açık etsin kardeşim.Bitirme projende bu kadar gergin olursan ileride ne /nasıl yapacaksın.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bende bir şey yazayım dedim ama korktum.Kazım abiye böyle laf söyleyen bizi artık tefe koyar ya neyse.Allah yolunu açık etsin kardeşim.Bitirme projende bu kadar gergin olursan ileride ne /nasıl yapacaksın.

Şuan kimseyi tefe koyacak ne bilgim ne birikimim var. Öğrenciyim bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum sizlerden bu konuyu kendi çapımda araştırdım. Elimdeki kaynaklardan pek bir şey öğrenemedim.lk defa buraya yazıp öğrenmek istedim. Bilmiyorum diye böyle bir tepkiyle karşılaşınca şaşırdım. Hocam da net bir şekilde başka bir bilgi vermedi. Bana yardımcı olduğunuz ve zaman ayırdığınız için de tekrardan teşekkür ederim.
 
Trafocuya git elinde hazır 220V /1KW lık trafo vardır. Bu trafoyu bozmadan karkas üzerine 220V ta 1V gerilim verecek şekilde kalın bakır levhadan bir kaç tur sardır. 1V/1000 Amperlik akım kaynağın hazır. Trafonun primer girişine ise 100W lık bir varyak bağla. İşte ayarlı 1000 A lik akım kaynağın hazır. Tercihan Bu ekipmanları taşımak için de kolları pazulu bir arkadaşı yanında bulundur. Ha 1000 A i nasıl bir bağlantıyla nereye taşıyacağın ise hakikaten meşekkatli bir konu.
 
Seyir defterine ek olarak, şu 1000A lik hoca ile tanışmayı isterdim.
 
Bu tür akım kaynağı üreten cihazlar piyasada vardır. Akımı belirtmediğiniz için AC varsayıyorum. Bu cihazlar akım akıtmak için kullanıldıklarından dolayı cihazın primer çıkışındaki 2 adet akım çıkışı için uç vardır. Akım ucu test edilecek cihaza seri bağlanır. Örneğin bu akım trafosu olabilir ve P1 P2 uçlarına güçlü maşalarla bağlanır. Seri bağlantı olduğu için ve de akım trafosunun primer iç direnci de çok düşük olduğundan akım kaynağının gerilimi sıfıra yakın olacaktır. Adı üzerinde zaten akım kaynağı.

Örnek olarak piyasada Vanguard, Omicron gibi cihazların akım kaynak cihazları vardır. Örneğin omicron için CPC100 e ait cihaz bile 400A akım üretebilmektedir. Adaptörü ile bu değer 800A e çıkabilmektedir.

Internetten ac current primary test device yazarak daha fazla dökümana ulaşabilirsiniz.

Bu arada Türkiye'de akım trafosu imalatçılarından başlangıç olarak teknik destek rica edebilirsiniz.

http://www.mitchellinstrument.com/v...nt-injection-source-relay-test-equipment.html

https://www.omicron.at/fileadmin/user_upload/pdf/literature/CPC-100-Brochure-ENU.pdf
 
Siz 1000 amperi nasil temin edeceginizi söylerseniz daha iyi olur.endişelenmenizede gerek yok akımsız gerılim.gerilimsiz akımin hic bir zarari yok.şahsen 2500 A dokunmusum.
 
Koruma akım trafosu ile ekat egitiminde.dikkat edersen yazmisim gerilimsiz akimin zararı yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,887
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst