megtorLas
Üye
Proje ve daire gücüne göre daireye üç faz verilebiliyor. Bunun birçok uygulamasını gördümde yaptımda. Anlatılan durum bambaşka.Size bir anımı anlatayım;
Birkeresinde uygulamasını firmamızın yaptığı bir evde büyük arıza var bakın dedi şef, teknisyenle gittik daireye. Adam kapıyı açtı suratı simsiyah başladı söylenmeye dedi 40 yıllık elektrikçiyim böyle tesisat görmedim ne biçim iş yapıyorsunuz falan. Dedim abi yavaş sıkıntı nedir? Yaaa dedi sigorta değiştirdim yanındaki sigortadan köprü aldım, hanımada sayaç panosundaki sigortayı kaldır dedim patlama oldu yüzüm gözüm simsiyah oldu deyip söylenmeye devam etti. Abi dedim senin dairene 3 faz geliyor sen köprü yaptım diyerek fazları çakıştırmışsın görmedinmi. Adam iyice sinirlendi evi terketti teknisyende gerekli işlemleri yaptı işi bitirdik.
Bu uygulama kısmına gelmeden daha proje kısmında çok sorunlar yaşıyoruz. Kablo kesitleri konusunda özellikle. Daha yeni bir iş aldım, adam işe başlamış, eski bir bina yeniden tesisat yenileniyor kullanım amacı değişecekmiş, diyor elektrikçi bak buraya öyle kablo çektim şuraya şöyle, toplamda şu gücü aşmayalım, aman trafo şartı çıkmasın.... 3 adet klima söylemişler toplamda 40kw, yapılan yer otel olacak ve bana diyor ki toplamda 55kw 'ı aşma Dedim tamam İnanın insan her şeyden soğuyor, YG altyapıya devam ediyorum kökten bırakacağım bu AG proje işini...