dalgıç en rahat vana sıkışınca çalışır ampere dikkat ederseniz görürsünüz amperde düşme olacaktır vanayı kısık ayarlamakta sorun olmaz içiniz rahat etsin saygılar
sayın halil bey dalgıç en rahat vana sıkışınca çalışır sözünü anlayamadım.
vana kısılınca dışarıya çıkmaya çalışan su baskı altına altına alınmış oluyor.
1- çıkmaya çalışan su kademeler üzerinde yük oluşturur. motor zorlanır.
2- su kadelerden geri kaçabilir.
3- kuyuda su hareketlenmesi fazla olacağından kuyu çökmesi gibi olaylara sebep olmaz mı?
ideal olanı istediğimiz debiyi sağlayacak (VANA TAMAMEN AÇIKKEN) motor gücünü ve kademe sayısını seçmek değil midir.
Ama bazan 10 dekarı bazen de 30 dekarı sulamak isteyebiliriz. 10 dekarı sulayacağımız zaman debiyi düşürmek, 30 dekar içinde debiyi arttırmamız gerekebilir. bu durumda pompayı devamlı değiştiremiyeceğimize göre debiyi
nasıl düşürebiliriz/arttırabiliriz ?
1-debiyi vana kısarak düşürmek yerine; hız kontrol sürücüleriyle (deviri düşürmek suretiyle) debiyi düşürmek daha iyi olmaz mı ??
2-Bu sürücüleri kullanarak deviri düşürdüğümüzde elektrik tasarrufu da sağlanmaz mı ??
3- vana açık olunca su çıkmakta zorlanmayınca kuyu ömrü uzun olmaz mı?
KONUNUN UZMANLARINDAN DA YARDIM TALEP EDİYORUM.
srkz sorusuna ben de cevap arıyorum.
tşk..
Servet
End. Müh.
dalgıç en rahat vana sıkışınca çalışır ampere dikkat ederseniz görürsünüz amperde düşme olacaktır vanayı kısık ayarlamakta sorun olmaz içiniz rahat etsin saygılar
sayın halil bey dalgıç en rahat vana sıkışınca çalışır sözünü anlayamadım.
vana kısılınca dışarıya çıkmaya çalışan su baskı altına altına alınmış oluyor.
1- çıkmaya çalışan su kademeler üzerinde yük oluşturur. motor zorlanır.
2- su kadelerden geri kaçabilir.
3- kuyuda su hareketlenmesi fazla olacağından kuyu çökmesi gibi olaylara sebep olmaz mı?
ideal olanı istediğimiz debiyi sağlayacak (VANA TAMAMEN AÇIKKEN) motor gücünü ve kademe sayısını seçmek değil midir.
Ama bazan 10 dekarı bazen de 30 dekarı sulamak isteyebiliriz. 10 dekarı sulayacağımız zaman debiyi düşürmek, 30 dekar içinde debiyi arttırmamız gerekebilir. bu durumda pompayı devamlı değiştiremiyeceğimize göre debiyi
nasıl düşürebiliriz/arttırabiliriz ?
1-debiyi vana kısarak düşürmek yerine; hız kontrol sürücüleriyle (deviri düşürmek suretiyle) debiyi düşürmek daha iyi olmaz mı ??
2-Bu sürücüleri kullanarak deviri düşürdüğümüzde elektrik tasarrufu da sağlanmaz mı ??
3- vana açık olunca su çıkmakta zorlanmayınca kuyu ömrü uzun olmaz mı?
KONUNUN UZMANLARINDAN DA YARDIM TALEP EDİYORUM.
srkz sorusuna ben de cevap arıyorum.
tşk..
Servet
End. Müh.