elektriğin rengi

valla ben çarpılırken mavi ışığı görmüştüm :) herhalde mavi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik bir olgudur . O yüzden fiziksel özelliklere sahip değildir. Elektiriğe aitmiş gibi bildiğimiz özelliklerin tümü aslında elektronlara aittir. Doğal olarak rengide yoktur. Ama elektronların yarattığı etki sonucu bazı renkler ortaya çıkabilir. Hangi etkinin nasıl renkler açığa çıkaracağı bilinen şeylerdir. Hatta okadar bilinirki biz elementleri yaydıkları renklerden ayırt edebiliriz. (bilim adamları ışık yılı uzaklıktaki gök cisimlerinin hangi elementlerden oluştuğunu bu yöntemle buluyor) Elektrik bir ortamdan geçerken geçtiği ortamı ısıtır. Bu ısınma sonucu o ortam belirli dalga boyunda ışık yayar.

Örneğin kesitini bildiğimiz bakır bir tel olsun . Bir spektral analiz cihazıyla bakırın yaydığı rengi tesbit edip o renk gamını hangi sıcaklıkta yaydığını bildiğimizden bakırın ısısını bulabiliriz. bakırın ısısını ve kesitini bildiğimiz için bakırın içinden geçen akımı bulabiliriz.

Kısaca diyebilirizki elektiriğin rengi yoktur . Ama elektriğin yarattığı etkinin bir rengi vardır.
bu renk bazen görünür dalgaboyundadır . Bazen görünmez.

Kolay gelsin...........
 

Forum istatistikleri

Konular
129,308
Mesajlar
925,169
Kullanıcılar
451,750
Son üye
taleharmyy

Yeni konular

Geri
Üst