Sn. adem44 öncelikle cesaretinizden ötürü Sizi tebrik ediyor, İTÜ mezunu
silvestir'i ise kınıyorum. Kınıyorum çünkü size saygısızlık etti, kınıyorum çünkü madem herşeyi biliyorsun nerde bizim yerli otomobilimiz, kardeşim (Bu sözüm İTÜ, ODTÜ vs. mezunu olupta hakkını vermeyen, vermeye çalışmayan herkesedir). Öyle itü mezunuyum diye kasılmakla olmuyor...
Gelelim konuya Sn adem44 ben elktrik teknikeriyim. (Rahat olun itü mezunu değilim.
) naçizane biligim ile söyleyeceğim Şudur ki; Bu işi Eski bir araba ile yapmak yerine üzerine koyacağınız ekipman ile bir insanı taşıyacak mukavemette mümkün olduğunca hafif bir şase tasarlayın (iki uzun demir yani
) sonra kabin kısmını plastik malzeme ağırlıklı olarak tasarlayın ki hafif olsun. Bunları kafanızda canlandırırken bir yandan da motor ve batarya araştırın... Bu şekilde hem daha ucuz hem daha işe yarar (tek kişilik şehir içi ulaşım arcı) bir şey yaparsınız gibime geliyor. Ha baktınız oldu işi ilerletip iki kişiliğini yapmak artık daha kolay olur.
Birde jenaratör işini unutun çünkü küçük güçte bir jeneratör hiçbir işinize yaramayacağı gibi (akşam yolda kaldığınızda sizi fark etsinler diye lambaları yakmanın dışında
) Hem ucuza seyahat derken, yakıt tüketimi daha pahalıya mal olur. Hemde araca getireceği ağırlık çok fazla olur.