Güneş paneli sistem arızası

Tamm teşekkür ederim sistemi kurup akşama bilgi vereceğim inş.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba, malesf kablo kesitleri bir çozum olmadı iç donanım i 10 luk kablo ile panel ve kontrolcu arasına ise 1,5+2,5 mm2 lik iki paralel kablo kullandım.

2*40watlik floresani denedim ateşliyor ama yakmiyordu güç altındayken ölçü aleti ile çıkışlara baktım voltaj dalgalanması oluyordu 235-139-220 genelde 220 civariydi bazen ise 1 olup geri geliyordu. Şarj aletini bagladim telefonu şarj ediyordu.

Daha sonra ise yine inveretrin üzerindeki kırmızı ışık yandı ve çıkışlardan voltaj okunmadi.

Akunun bostaki voltajı ise 13 volt civarındaydı . ve akuyu dediğim gibi sıfır aldım yalnız aşağıdaki fotoğrafta da görüleceği üzere şarj çubuğu 1 tane ydi ve o şekil şarj ediyor.

Aşağıya sistemin resmini çektim koydum bakabilirsiniz çekilen fotoda dedigim gibi su an inveter çıkışlarından gerilim alamiyorum .
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20160420_153732.jpg
    IMG_20160420_153732.jpg
    253.5 KB · Görüntüleme: 22
Yardiminizi bekliyorum arkadaşlar.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20160420_153749.jpg
    IMG_20160420_153749.jpg
    537.6 KB · Görüntüleme: 16
Sistem kutum belli aku onun içinde duruyor ve koku yapıyor jel akü aslında koku yapar mı bilmem bir önceki bakımsız da koku yapıyordu.
 
Akunun bostaki voltajı ise 13 volt civarındaydı .

Hocam ilk resimde inverter takılı iken 15 volt ve inverteriniz kırmızı ışık veriyor. Akünüz sağlam bu durumda sorun inverterde görünüyor.

Bence inverterinizi tamir edememişler. Kırmızı ışık büyük ihtimal düşük voltaj uyarısı olabilir. İnverterin manualine bakmak lazım.

Şu an solar devreniz akünüzü şarj ediyor görünüyor. 13 volt iyi bir gün sonra akünüz tam dolacağını tahmin ediyorum. ( harcama olmazsa )
 
Aslında inverterim paketi açıp sisteme bagladigimdan beri aynı şeyi yapıyor ben sorunu araştırırken akü uclarini yanlış bagladigimdan inverter calismadi bende inverterin içimdeki sigortayi degistirdim ama yine calismayinca tamire yolladim ve geri geldiği şekil aynı ilk aldığım gibi.

Bana araba akusunde taktik denedik calsti oldu diyorlar akün boştur 16 saat beklesin öyle dene dediler. Ben zaten sıfır aku aldım denedim yine aynı.

İnverterin manuali derken kitapçığı gibi mi.
 
Serkan kardeş inverterin PDF dokümanı var yukluyorum aşağıya.
 

Ekli dosyalar

  • ms600w.pdf
    4.5 MB · Görüntüleme: 3
Araban varsa arkünü invertör satan biyere götür orda başka invertörle dene kökten çöz işi ama kablo kalınlığı ve uzunluğu önemli çalışırsa demek invertör bozuk
 
Aslında bu bölgede yenilenebilir ile uğraşan ve satan bulabilmek yok yani, sizlerin yardımlarına basvurmamin sebebi de bu. Ama yarın aracin akusunde bağlayıp invertoru denemek istiyorum bir tavsiyen var mı?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,873
Mesajlar
921,197
Kullanıcılar
450,996
Son üye
cillop

Yeni konular

Geri
Üst