Tekrardan teşekkür ederek güncel durum ve yeni sorunları aktarıyorum. Olması gerekeni yaptıramadık, yani lütfen bu konuda benim kabahatim olduğunu düşünmeyin. Mevcut şartlarda farklı tipte kaçak akım rölesi deneme şansımız bile olmadı.
O yüzden geriye en garanti yol olarak ısı pompasının hattını ayırmak kalmıştı. Onu bile zar zor başka bir ustaya ikna edip birkaç gün gecikme ile yaptırabildik. Şalterlerin olduğu kutunun fotosunu aşağı ekliyorum. Gelen üç fazdan en az bağlantı olanın rengi (bundan emin değilim) siyahtı, kaçak akım rölesindeki siyah faza ek olarak bir kablo ile hat ayrıldı ve o alt sol baştaki şaltere bağlandı. Bu şekilde sağlıklı çalışacak mıdır? Sanki o siyah fazın tamamen sökülüp şaltere direkt bağlanması ve kaçak akımda boş kalan fazın diğer faz ile köprülenmesi daha mı iyi olacaktı? İnternette böyle bilgiler bulduğumu ustaya söyledim ama yaptığı şeklin daha iyi olduğunu söyledi, ben de ısrar etmedim.
Ardından evin dışındaki kutuda eve gelen hattın şalterlerinin amperleri yetersiz dedi. Bunların da fotosunu ekledim. Yani evin dışındaki şalterler 25A yazıyor gibi, evin içinde de 40A şalter var. Bu garip değil mi? Dışardaki şalterler farklı mı?
Isı pompasının gücü ile ilgili görseli bu başlıkta paylaşmıştım. Onda da 30A yazıyor. Yani bu durumda ısı pompası tek başına çalışırken bile evin dışındaki şalteri attırması gerek ama attırmamıştı. Bahsettiğim gibi son denemede ısı pompası tesisatta hiçbir şeyi attırmadan çalışmıştı.
Yani sadece sorun kaçak akım rölesi diyerek böyle bir düzenleme yapıldı ama usta şalterlerin yeterli olmayacağını söyledi. Bu bilgi teyide muhtaç. Aşağıda görselleri ekliyorum. Nizami ve olması gereken bir kurulum yapmak isterdim, böyle şeylere de önem veriyorum ama maalesef şartlar böyle oldu.
Elektrik tüketimi tüm elektrikli cihazlar aynı anda kullanılmasa dahi 30A ısı pompası, 16A araba şarjı ve mutfakta indüksiyon tekli ocak, instantpot ve fırın derken acaba yeterli olacak mı? Dış panodaki şalterleri değiştirmemiz gerekiyor mu?
Tekrardan teşekkür ediyorum.
Bu arada büyük şalter iki haneye giden panonun ana şalteri. Onun altında dörtlü dış kutudaki şalterler var. Zaten görünce hemen anlaşmışsınızdır ama eklemek istedim.