Piyasada,voltaj koruma ( düşük / yüksek ) prizleri var.Bunların,çıkışında kısadevre olması / nötr kopmalarındaki max 400 volt gibi hadiselere karşı tepkileri konusundada deney yapma şansı olursa,çok makbule geçer.Emekleriniz için,şimdiden teşekkürler.Özellikle,Galaxy.
Piyasada,voltaj koruma ( düşük / yüksek ) prizleri var.Bunların,çıkışında kısadevre olması / nötr kopmalarındaki max 400 volt gibi hadiselere karşı tepkileri konusundada deney yapma şansı olursa,çok makbule geçer.Emekleriniz için,şimdiden teşekkürler.
Aynı üründen elimde var, Hocam deneyeyim. Daha önce sormuştunuz gerilim koruma yerli iki marka, cepden görüştüm, pdf lerinde yazanı söylediler, Un'nin +%30 fazlasi vs. Siemensin 690Voltluk gerilim koruma rölesi gibi yerli bir ürün maalesef yok, düşüncem yapılamıyacak bir özellik değil , hatta üretilen ürünler bu değere göre modifiye edilmesi daha pratik olur.
"Test ürün rcd 3 Fazlıda olsa 1 fazdan test ediyor diye düşünüyorum ." sizin gibi düşünüyorum; hatta nötrün en yakınındaki faz ucu test için kullanılıyor diye biliyorum.
Farklı değerdeki gerilimlerde , varyakla test yapıp paylaşayım.
Piyasada,voltaj koruma ( düşük / yüksek ) prizleri var.Bunların,çıkışında kısadevre olması / nötr kopmalarındaki max 400 volt gibi hadiselere karşı tepkileri konusundada deney yapma şansı olursa,çok makbule geçer.Emekleriniz için,şimdiden teşekkürler.
Fahri Hocam , önce içini açtım; denemeye dahi gerek yok cihaz havaya uçar, fotoda mavi kablonun yanında pcb de varistör yeri var kullanılmamış, girişteki AC kondansatör ( kahverengi dikdörtgen şeklinde) 400V luk , hemen sonra smd köprü diyot MB10S 250Voltluk, kapağın arkasında da ( fotoda) 150V-280V değerleri yazıyor. Kısaca AC 380V bu cihaza göre bir değer değil !
"Test ürün rcd 3 Fazlıda olsa 1 fazdan test ediyor diye düşünüyorum ." sizin gibi düşünüyorum; hatta nötrün en yakınındaki faz ucu test için kullanılıyor diye biliyorum.
Fahri Hocam , önce içini açtım; denemeye dahi gerek yok cihaz havaya uçar, fotoda mavi kablonun yanında pcb de varistör yeri var kullanılmamış, girişteki AC kondansatör ( kahverengi dikdörtgen şeklinde) 400V luk , hemen sonra smd köprü diyot MB10S 250Voltluk, kapağın arkasında da ( fotoda) 150V-280V değerleri yazıyor. Kısaca AC 380V bu cihaza göre bir değer değil !
Varyak varmı diye soracaktım .
Sonra aklıma tomzn gerilim ve akım koruma rölesi testiniz aklıma geldi .
Bu rölenin içindeki kullanılan parçalar elektronik ürünlerin akım ve voltaj değerlerini ?
Tam araştırmak gerekir diye düşünüyorum .
Varyak varmı diye sormaktan vaz geçtim ve varyak vardır diye düşünüp
Yukarıdakı çeşitli voltajlarda test yazısını yazdım .
Varyak varmı diye soracaktım .
Sonra aklıma tomzn gerilim ve akım koruma rölesi testiniz aklıma geldi .
Bu rölenin içindeki kullanılan parçalar elektronik ürünlerin akım ve voltaj değerlerini ?
Tam araştırmak gerekir diye düşünüyorum .
Varyak varmı diye sormaktan vaz geçtim ve varyak vardır diye düşünüp
Yukarıdakı çeşitli voltajlarda test yazısını yazdım .
Galaxy S220 kullanıyorum.Tepkisi hakkında bilgim yok maalesef.Daha önce,2 adet Cata'm,küçük bir dalgalanmada ikisibirden aynı anda intihar etti.Yani,kendisini bile koruyamadı.Anında,çöp.