Kusura bakmayın ama kaçak akım rölesinin çalışma prensibini bilmiyorsunuz. Kısadevre koruma manyetik açmayı sadece sigorta yapar. Topraklama olmayan sistemde kaçak akım rölesi direk temas durumunda elektriği keser. Topraklama olmadan tutmaz bile ne demek? Yanlış bilgi vermeyelim lütfen!
Gövdeye kaçak var gövde toprakla irtibatta değil topraklama yok nasıl kısadevre oluşacak nasıl koruyacak? makinacı olduğum halde bunları iyi biliyorum.
Profilinize baktım Elektrik teknisyeni yazıyor !
topraklama olmadan k.a.r nin sağlıklı çalışmayacağını anlatmaya çalıştım sadece...........kısa devre durumunda k.a.r. atmaz mı sadece sigortamı atar bana anlatırmısınız....sadece sigorta atar demişsiniz.....teşekkürler ....
toprak olmadan tutmaz bile devreyi açamazsın........diyelim tuttrdun o zamanda kaçakları algılamaz ve sadece kısa devre durumunda keser zaten onuda w otomat yapar....
topraklama olmadan k.a.r nin sağlıklı çalışmayacağını anlatmaya çalıştım sadece...........kısa devre durumunda k.a.r. atmaz mı sadece sigortamı atar bana anlatırmısınız....sadece sigorta atar demişsiniz.....teşekkürler ....
30mA İnsan hayatını korumak için,Yazılanlara bakıyorum da çoğu işkembey-i kübradan sallamış. Toprak yoksa kaçak akım neden çalışmasın? Kaçak akım fazdan çekilen akımla nötrden dönen akımı kontrol eder genelde 30 mA takılır yani fazdan çekilip nötrden geri dönen akım arasında 30 mA ve üzerinde eksilme olursa sistemde kaçak olduğunu anlar ve kontağını açıp elektriği keser. Topraklama olayı ise bambaşka bir olaydır kulalnılan cihazlarda elektrik kaçağı varsa o cihazların metal gövdesine bağlanıp kaçağın toprağa akmasını sağlar. Çağımızın hastalığı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak olsa gerek
30mA İnsan hayatını korumak için,
300mA yangın koruması için kullanılır.
Topraklama olmayan tesislerde sağlıklı çalışmamasından kasıt şudur;
Cihazın gövdesi metal ve topraklaması yoksa, cihazdada gövdeye kaçak varsa siz o cihaza dokunmadığınız sürece kaçak akım rölesi devreyi açmaz.
Eğer cihazda topraklama varsa gövdeye kaçak olduğu anda devreyi açar.