laptop pil sorunu???

Hack yapsanız ???
bu videoyu izlerseniz ne dedimi çok iyi anlarsınız

Laptop Battery Hack! Don't Buy A New One! - Video
 
slm arkadaşlar verdiginiz cevaplar için herkeze tşkl
maxim-1995 verdiginiz adres e ulaşamadın biraz kısa bilgi verirmisiniz


Videoda laptop un 6 tane kalem pili varmış fakat 6 sıda bozulmuş adamda aynı doldursbilir kalem pille aynı sistemi yapıyor ve böylece masraftan kurtulmuş oluyorsunuz ...
 
laptop un bataryasınla bu aralar başım belada. :) önceleri 3 saat ömrü olan bataryanın şuan %100 doluken 30dk düştü ömrünü uzatmak için deşarj yaptım fayda etmedi başka yöntem varmı cevaplar için şimdiden tşkl ...

Merhaba
Sorun zaman içinde kullanımdan/kötü kullanımdan kaynaklanan nedenlerle pillerin veriminin düşmesinden kaynaklanıyor. Everest programında Bilgisayar - Güç yönetimi bölümünde "Dayanma seviyesi" oalarak görebilirsiniz. Burada yüzdelik bir değer verilir %0 en iyiyi gösterir ve bataryanızın %100 kapasitesi kullanmdadır. Veya %45 görüyorsanız artık bataryanızın %55'lik kapasitesini kullanabilirsiniz demektir. Bu veri batarya grubunu içerisindeki eprom tarafından bildirilir ve bu veriye göre pil bu kapasitede doldurulur ve kalan kapasitesine göre %100 doldu kabul edilir.
 
tüm cevap veren arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum aklıma bir soru kalmıştı onuda sizinle paylaşmak istiyorum oyun oynarken pilin ömrüne bir zararı varmı benim bildigime olmaması gerek pil %100 doldugunda pc enerjisini direk şarj adaptörden aldıgını düşünüyorum bu konuda bir açıklık getilirmisiniz iyi çalışmalar.
 
Li-Ion (yani su an butun laptoplarda kullanilan pillerde) omru azaltan en buyuk etken sicaklik ve pilin asiri dusuk sarj seviyesinde olmasi. Eski tip pillerde, zaman zaman pili tamamen bosaltip yeniden sarj etmek pil omrunu arttiriyordu ama Li-Ion pillerde bu tam ters etki yapiyor. Pilin tamamen bosalmasi, kapasite kaybetmesine neden oluyor. Bu nedenle sarj seviyesinin %20'nin altina inmesine asla izin vermemek lazim.

Ikincisi de pili sicakliktan uzak tutmak. Ne kadar soguk ortamda durursa omru o kadar uzuyor. Laptop calistiginda isiniyorsa, isinmasina neden olan seyi ortadan kaldirmak ve iyi sogumasini saglamak pil omrunu uzatiyor. Oyun oynarken genelde bilgisayarlar fazla isinir. Bu anlarda iyi sogumasi icin uygun sartlarin saglanmasi pil omru icin de onemli.

Hatta pil omru konusunda cok titiz olan kisiler, pil sicakken sarj etmek omrunu kisalttigi icin bilgisayari kapatip sogumasini bekledikten sonra pillerini sarj ediyorlar.

Bir de uzun sure laptop (ve dolayisi ile pil) kullanilmayacaksa pil omrunun kisalmamasi icin en uygun sartlar, pil %40 sarjli durumda iken nemden etkilenmemesi icin once kagit havlu ve sonra strec ile sarip buzdolabina koymak. Li-Ion piller %40 sarjli iken 0 derecede saklanirsa 1 senede kapasitelerinden sadece %2 kaybediyorlar. Sicaklik artarsa bu kayip artiyor. Tam sarjli saklanirsa fazladan az bir kayip daha oluyor. Tamamen bosaltilmis saklamak en kotusu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,980
Mesajlar
922,263
Kullanıcılar
451,182
Son üye
SkippeRR

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst