sasen1
Paylaşımcı üye
Shift tuşu ile bilgisayarımızı açtığımızda gelen ekranda sorun gider-gelişmiş seçenekler-UEFI donanım yazılım ayarlarını seçtiğimizde yeniden başlat seçeneği ile bilgisayarımızı başlattığımızda bize direk BIOS u açıyor.Ancak benim bilgisayarım UEFI BIOS olmadığı için shift tuşuna basarak bilgisayarı açtığımda UEFI donanım ayarları seçeneği ekrana gelmiyor.Bu nedenle de shift tuşu ile biosa giremiyorum.Windows 10'da Bios'a girmek için "shift" Tuşuna basarak bilgisayarı kapatın yada yeniden başlatın.
Benim bilgisayarımda 2011 den beri F2 tuşu ile BIOS a girmişimdir.Ama sorun Windows 10 un hızlı açılmasından ayrıca SSD olmasından kaynaklı diye düşünüyorum.HDD söküldüğü halde bios'a girilemiyorsa doğru tuşa basılmıyordur.Hangi tuşun doğru olduğu ise genelde firmaya göre değiştiği için üretici bazında bakmak lazım bunu için ise aşağıdaki linke bakın:
Teşekkürler.
Olmadı zaten ben de olmayacağını tahmin etmiştim ama ya tutarsa dedim tutmadı.İşletim sistemini flash belleğe kuruyorsan bence yanlış iş yapıyorsun. Çünkü bağı kesilmiş bir donanımın BIOS'a tekrar tanıtılabilmesi sürücü sorunundan kaynaklanıyor ise ana sistem komutları yükleninceye kadar klavye sürücüleri yine yüklenmeyebilir.
Son düzenleme: