Laptop Windows 10 BIOS a giremiyorum

Bu vaziyete göre senin PC de iki tene klavye görünüyor.
İkisi de takılı mı yoksa USB klavyeyi söktün mü.
Çünkü şu anda USB klavye aktif gibi görünüyor.

Bu vaziyete göre senin PC de iki tene klavye görünüyor.
İkisi de takılı mı yoksa USB klavyeyi söktün mü.
Çünkü şu anda USB klavye aktif gibi görünüyor.
Sadece 1 adet USB fare var, laptopun kendi klavyesini kullanıyorum.

Sadece 1 adet USB fare var, laptopun kendi klavyesini kullanıyorum.
O USB FARE benim PC deki gibi klavyeli farelerden ise PC nin kafası karışmış olabilir.
Benim klavye ve fare tek USB aygıtı ile sisteme bağlanılanlardan.
Eğer klavyesi yakınlarda ise onu da bi getir onunla da kontrol et bence.
Bu tür USB li aygıtlarda ben çok aksaklık gördüm. Örneğin 1 sene önce USB den Wi-Fi aygıtım ile internete sorunlu bağlanabiliyordum. Sanırım bu tür aygıtlarda adres çakışmaları olabiliyor.
Bu yüzden Wi-fi adaptörümü PCI-EXP üzerinden başka aygıt ile bağladım.

Windows 10 açılış ayarlarında değişiklik yaptım.Sistem yapılandırmasında önyükleme kısmında Güvenli önyükleme seçeneklerini tikleyip en azı seçtim.Açılışta pin yanlış diyor.Artık bilgisayar da açılmıyor bios da.Ne olacak bilmiyorum

eski makinelerde işe yarıyordu fişini çek, bataryayı sök, bios pilini de sök birkaç dakika bekle bir tornavida ucuyla bios pilinin yatağını ana kart üzerinde olan yeri artı ve eksi uçlarını kısa devre yap makine fabrika ayarlarına dönüyordu bios ta tabii

Klavye TR den başka bir dile geçmişse yazılan karakterler tutmaz ve giriş pinin yanlış olur.
Klavye Türkçe Q ayarlı.Erişebilirlilikten de sanal klavye kullanarak da pini yazıyorum yanlış diyor

Klavye Türkçe Q ayarlı.Erişebilirlilikten de sanal klavye kullanarak da pini yazıyorum yanlış diyor
Klavye karakteristiği değiştirilebilir.
Bu değişimin nerede ve nasıl olduğunu çözmek zordur.
İşletim sistemi açıldıktan sonra klavye istenilen modda kullanılabilir ve tüm karakterler bile değiştirilebilir.
Sanal klavyede de yazılan şifre yanlış ise o halde bir ihtimal giriş şifresinin bir şekilde değiştirilmesi durumu olabilir.

NOT:
O yıllarda PC ile birlikte kurtarma DVD'leri verilirdi.
Bunlar elinde mevcut ise tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Klavye karakteristiği değiştirilebilir.
Bu değişimin nerede ve nasıl olduğunu çözmek zordur.
İşletim sistemi açıldıktan sonra klavye istenilen modda kullanılabilir ve tüm karakterler bile değiştirilebilir.
Sanal klavyede de yazılan şifre yanlış ise o halde bir ihtimal giriş şifresinin bir şekilde değiştirilmesi durumu olabilir.

NOT:
O yıllarda PC ile birlikte kurtarma DVD'leri verilirdi.
Bunlar elinde mevcut ise tavsiye ederim.
Bu windows 10 u nasıl yapmışlarsa her şey için şifreyi gir diyor.Güvenli modda açayım diyorum şifre diyor.Komut modunda şifre.Yani çözüme ben ulaşamıyorum.

Bu bilgisayarı aldığımda sadece windows kurulum şifresi verdilerdi.Microsofttan işletim sistemini indirip şifreyi girince orjinal kurulumu yapmış oluyorsunuz.

Bios açılmadığı için flash belleği boot için ilk sıraya alamıyorum.O nedenle temiz kurulum da yapamıyorum.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,876
Kullanıcılar
452,743
Son üye
tamirciankara

Yeni konular

Geri