Laptop Windows 10 BIOS a giremiyorum

Realtek PCIe FE Family Controller sonrası
Ekran görüntüsü yazılarının devamı varmıydı.

Realtek PCIe FE Family Controller sorun olabilir.

https://mobile.donanimhaber.com/lenovo-z585-bios-a-girmiyor--75814556
Forumdan Alıntıdır.

windows 8 i kurarken biosdan uefi ye alıp öyle kurun.
benim de lenovodan son olacak heralde. ilk aldım bios kilitlenmesi oldu.
servise gönderdim. 25 gün oldu hala anakart bekleniyor diye yazı gözüküyor sistemde.
kavga gürültü cihaz değişim kararı verildi. bu gelen şuan kullandığımda da aynı bios kilitlenmesi oldu.
yurt dışında da çok sıkıntı yaşayan var bios konusunda. en çok sıkıntı çıkaran da 91ww versiyon.
hdd değiştirip başka diske yükleme yapmak iste.
ya da ssd al ona kurulum yap falan bios kilitleniyor.
dengesiz bir şey.
serviste de kolay halledilme garantisi yok. 1 aya kadar çıkıyor. ben de araştırarak böyle yöntem buldum.

siz freedos mu aldınız?
windows ön yüklü aldıysanız orginal dvd lerini istiyorsunuz. bilmiyorum da bana fransa'dan 5 günde gönderildi.
makineye özel kurulum dvd leri geliyor. bir de 8.1 indirseydiniz. 8.1 in indirilmesini serbest bırakmış sanırım microsoft. öyle bir yazı okumuştum. orjinal indirilebiliyor. internetde dolaşan windows 8 lerin çoğu rus kurulum dosyasından bozma. bir kere ben de indirip kurmuştum. sistemi sıfırlamak istediğimde ya da gelişmiş başlangıç yaptığımda rusça yazılar çıkıyordu.
en son bios açılınca gelen fabrika dvdleri ile ilk haline döndürdüm HDD'yi

Aslında benim sorunumun başlangıcı şöyle:
Geçen hafta ben bilgisayar başındayken dışarıda şimşek yıldırım yağmur.Bir anda harici ses kartı ve LM 1875 ampli tarafından bir patlama sesi geldi.Evin Kaçak akım rölesi attı.Sonra baktım laptopta Elektrik yok.Bataryasını çıkarttım bekledim.Laptop çalıştı.Ancak M audio air 192/8 ses kartımda (1 ay önce almıştım)hayat yok.Laptopun 3 USB girişinin 1.de 5V , 2.de 3.4v, 3.girişte 0V ölçtüm.5v olan 1.USB girişe ses kartını taktım ama ses kartının ışıkları yanmıyor.
LM 1875 ampliyi açtığımda sorun yok gibiydi ancak laptopun hoparlör çıkışına bağladığım an evin KAR ını attırdı.Baktım ton kontrol -15v giriş direnci yanık.Ampli besleme gerilimlerinde sorun yok.
Laptopa bağlı Philips 19"monitörde görüntü yok.Monitörü kasa bilgisayara bağladım Ekran ara sıra siyah beyaz ışık gelip gidiyor.Oda bozulmuş
İşte her şey böyle başladı.Lenovo usb ler çalışmayınca bios ayarlarına bakmak istedim.Ama BIOS a giremediğimi gördüm.
https://mobile.donanimhaber.com/lenovo-z585-bios-a-girmiyor--75814556
Forumdan Alıntıdır.

windows 8 i kurarken biosdan uefi ye alıp öyle kurun.
benim de lenovodan son olacak heralde. ilk aldım bios kilitlenmesi oldu.
servise gönderdim. 25 gün oldu hala anakart bekleniyor diye yazı gözüküyor sistemde.
kavga gürültü cihaz değişim kararı verildi. bu gelen şuan kullandığımda da aynı bios kilitlenmesi oldu.
yurt dışında da çok sıkıntı yaşayan var bios konusunda. en çok sıkıntı çıkaran da 91ww versiyon.
hdd değiştirip başka diske yükleme yapmak iste.
ya da ssd al ona kurulum yap falan bios kilitleniyor.
dengesiz bir şey.
serviste de kolay halledilme garantisi yok. 1 aya kadar çıkıyor. ben de araştırarak böyle yöntem buldum.

siz freedos mu aldınız?
windows ön yüklü aldıysanız orginal dvd lerini istiyorsunuz. bilmiyorum da bana fransa'dan 5 günde gönderildi.
makineye özel kurulum dvd leri geliyor. bir de 8.1 indirseydiniz. 8.1 in indirilmesini serbest bırakmış sanırım microsoft. öyle bir yazı okumuştum. orjinal indirilebiliyor. internetde dolaşan windows 8 lerin çoğu rus kurulum dosyasından bozma. bir kere ben de indirip kurmuştum. sistemi sıfırlamak istediğimde ya da gelişmiş başlangıç yaptığımda rusça yazılar çıkıyordu.
en son bios açılınca gelen fabrika dvdleri ile ilk haline döndürdüm HDD'yi
Benim lenovo Z570 de windows 7 işletim sistemi vardı.Sonra orjinal Windows 10 pro ya yükseltmiştim.Microsoft bir kampanya yapmıştı Windows 10 çıkmadan ödeme yaparsan 30.00TL ye yükseltme lisansı veriyordu.Öyle almıştım.Microsoft artık DVD vermiyor direk sitesinden indirme yapılıp kurulum yapılıyor.

Son düzenleme:
Şu anda laptopdaki sorun nedir ?

Bu laptop ile işletim sistemi yüklenmiyor ve biosa girilmiyor ama sistem çalışıyor sorunsuz .
Bu durumda ise riske girmeden başka bilğisayar harddiske format atılıp laptopa uyum sağlıyorsa böyle idare edin . ( risksiz )

Diğer ( risk ) sızın tasarrufunuzda ?
Realtek PCIe FE Family Controller eden anakartan kablo vs gibi ne ise devreden çıkarmak .
Laptop içini açtınızmı ? açıkldığında yanık parça varmı diye dikkat ettimiz mi ?
LENOVO Z570 USB PORT FLEX VE SES KARTI devreden çıkarıp denemek ?
Herhalde bu ?

Kaçak akım rölesi tipini değiştirmeniz ? forumdan ve internetten bilğiler edinmeniz .?

skartı.png

Son düzenleme:
Şu anda laptopdaki sorun nedir ?

Bu laptop ile işletim sistemi yüklenmiyor ve biosa girilmiyor ama sistem çalışıyor sorunsuz .
Bu durumda ise riske girmeden başka bilğisayar harddiske format atılıp laptopa uyum sağlıyorsa böyle idare edin . ( risksiz )

Diğer ( risk ) sızın tasarrufunuzda ?
Realtek PCIe FE Family Controller eden anakartan kablo vs gibi ne ise devreden çıkarmak .
Laptop içini açtınızmı ? açıkldığında yanık parça varmı diye dikkat ettimiz mi ?
LENOVO Z570 USB PORT FLEX VE SES KARTI devreden çıkarıp denemek ?
Herhalde bu ?

Ekli dosyayı görüntüle 85838

Kaçak akım rölesi tipini değiştirmeniz ? forumdan ve internetten bilğiler edinmeniz .?
Laptoptaki sorunlar:
1- BIOS açılmıyor.Boot seçeneğini ayarlayamadığım için format atamıyorum.
2-Bilgisayarı açtığımda windowsa girişte pin hatalı diyor.Windowsu açamıyorum.
3-USB lerin 2 tanesinde 5V yok.Bir tanesi 3.4v veriyor.Diğeri 0V.
Laptopta sadece bir USB portu sağlam.

Laptop u açtım.Usb kartları kablolarından söktüm.USB portların + ve - uçlarını multimetre ile ölçünce kısa devre görünüyor.Ama bu kısa devre anakart üzerinde de var mı onu ölçemedim.Bu USB kartlardan alıp taksam aynı sorun olur mu bilmiyorum.Çünkü anakart üzerinden 5 v USB kartlara gelmiyor da olabilir.

Ekli dosyalar

• P_20220315_000322.jpg
    P_20220315_000322.jpg
    383.2 KB · Görüntüleme: 6
  • P_20220314_222545.jpg
    P_20220314_222545.jpg
    305.9 KB · Görüntüleme: 6

Forum istatistikleri

Konular
129,876
Kullanıcılar
452,744