Mini Radyo-Kaset Çalar Çalışıyor Ancak Hiç Ses Yok.

Ölçümü yaparken multimetrenizin kademesi yanlış. Siz 4,5 voltu 600 mili volt kademesinde ölçmeye çalışıyorsunuz. 6 ve üzeri kademelerde ölçmelisiniz. Ölçü aletinize zarar verebilirsiniz.
Ayarlı adaptörün voltajını ölçü aleti okuyamadıgı icin 600mv ile de denedim sadece.6 ile 60 v arası kademede ölçüm yapabildim ama.
Sonraki testler bu ayarda yapıldı.
 
Ses almayı başardım arkadaşlar.Harici hoparlörün artı ucunu alttaki ok işaretinin oldugu 3 yada 4 nolu pine , eksi ucu üstteki ok işaretinin oldugu 28-yada 27 nolu pine dokundurdugumda kaset bölümünde iken 10 saniye kadar ses aldım.
Teması kestim tekrar dokundurdum ses alamadım.
Birkaç kez denedim yine ses alamadım.

Aşağıya bie entegre şeması ekliyorum,dogru şema mı bilemiyorum ancak entegre ismi dogru.
Sizce sorun şu son gelişme ışığında nerede?
Tekrar denedigimde üstteki sıradan sag baştan 4. pin,alttaki sıradan sağ baştan 3. pine temas ettirince ses aldım tekrardan.
Fakat ses cok kısık ve boğuk gelmekte.

Ses potans düğmesinden kaynaklı olabilir mi sorun dostlar?


Güncelleme : harici hoparlörden fotograftaki gibi timsah kablo ile bu pinlere temas ettirdigimde harici hoparlörden ses gelmiyor,cihazın kendi hoparlöründen ses geliyor sadece.

Sadece kabloları hoparlöre baglı degilken pinlere dokundurdugumda ise ses vermiyor cihaz.



Ekleme : cihazın kendi hoparlöründen artı eksi iiki kabloyu önceki mesajda yazdıgım 2 pine dokundurdugumda ise kaset dönerken duruyor,sanki gücü kesiyor.
Ve hiç ses alamıyorum bu şekilde.
 

Ekli dosyalar

  • 1111.png
    77.8 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20240613_192619.jpg
    580.5 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:

Elinizde masa üstü bilgisayarlar için olan hoparlörlerden var mı?

Elinizdeki harici hoparlörü devre kartı üzerinde muhtelif yerlere dokundurmamanızı tavsiye ederim. Dokundurduğunuzda kısa devre etmiş oluyorsunuz. Entegreye zarar verebilir.

Hatırlarsanız konunun en başında transistörleri kontrol etmenizi söylemiştim. Şüphelendiğim nokta radyo sinyal üretiyor ama transistörlü kısım sesi yükseltmiyor.

Söyle düşünün. Elinizde bir ses yükseltici ampli var. Siz bu ampliye radyo bağladığınızda radyo dinleyeceksiniz. Ama düğmeyi çevirdiğiniz zaman kasetçaları dinleyeceksiniz.

Sizde her ikisinde de ses gelmediğine göre ilk bakmanız gereken nokta ampli kısmı. Entegre sizde radyo görevi görüyor.
 
Aslında son ekledigim entegreye göre ses çıkışı oldugunu sandıgım pinlere bakıp denemiştim.Tesadüf ki ses alabildim ilk kez.
Ancak her denme de alamıyorum ses.

Transistör derken ben yanlış anlamış olmalıyım,kondansatörleri kontrol etmiş 4 adetini de değiştirmiştim.

Yarın birkaç mevcut transistörü ölçüp sonucu paylaşırım buradan.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…