Elektronikzede
Üye
Fotograftaki büyük sarı daire içerisinde olan 3 noktada dc voltaj alamıyorum.Sorun kapasitör değil besleme sorunu gibi görünüyor. Çünkü voltaj gelmiyor.
Önce beslemeye yönelmek lazım voltqj bir yerde kalıyor.
Bunun için radyo - off - tape anahtarı varsa bunu ölçün. Ölçü aleti ile radyo teyp anahtarına voltqj geliyormu takip etmek gerekiyor.
Kırmızı renkli pil yatagından gelen kablonun lehimli oldugu noktadan art pro tutup eksiyide küçük sarı daire içinde bulunan anahtar switch ayaklarına tek tek denedigimde yine dc voltaj ölçemiyorum.
Bazı noktalarda bir miktar voltaj görür gibi olup sıfırlanıyor,sabit durmuyor.
Tam olarak ölçmemi söylediginiz yol bu muydu acaba?
Evet dediginiz gibi bir önceki entegre bendeki ile aynı degilmiş ve 30 pinliymiş.Ekli dosyayı görüntüle 108354
28 numara ses çıkışı. 27 ise + besleme. ikisi kısa devre olmamalı. Kontrol edin, yanlış saydınız büyük ihtimalle.
Radya kademesinde 27 ile 29 arasını ölçün. Besleme uçları bunlar.
------
27-29 arası voltaj okursanız;
27 numaralı pinden, şemadan da görüldüğü üzere 220uF kond. üzerinden ses çıkışı alınıyor. Sizde bu kondansatörü tespit edip, kondansatörün bacağı ile pilin eksisine elinizdeki hoparlörü bağlayıp ses alıp almadığııza bakın.
Ok işareti koydugum 2 birleşik pin 29 ile 30 nolu pinler.
Daire icine aldıgım ise bahsettiginiz ses cıkısı saglayan kondansatörün ayagı.
Şu halde 29 ile 30 nolu pinler birleşik.
27 ile 29 (29-30 birleşik) ölçtügümde dc voltaj degeri 4.430 v alıyorum.
Fakat 28 ile 29 (29-30 birleşik) ölçtügümde 0.045 v deger alıyorum.
Ve son olarak,dediginiz noktalara harici hoparlör bagladıgımda hem radyo hem kaset acık halde ayrı ayrı denedigimde ses gelmiyor ancak bir dip parazit gibi cok kısık manyetik ses geliyor.
Tam olarak teknik acıdan tanımlayamıyorum ancak vızıltı bile denemeyecek kadar sessiz belirsiz bir ses.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: