Nükleer Santral Kurulsun Mu?

Arkadaşlar size birşey söylemek istiyorum nükleer santral ve doğalgaz santrallerine aslında hiç ihtiyacımız yok neden? Çünkü şu güzel Türkiyemizin coğrafi bakımdan dünya üzerinde en çok rüzgar alan sayılı yerlerinden biri Türkiye üzerinde sayılı yerlerden biri olan BORES( Bozcaada Rüzgar Elektrik Santrali ) gibi binlercesi kurulabilir Ama Türkiye ne yapıyor yok biz hiç bir şeyi beleş istemiyoruz en çok rüzgar alan neresi varsa oraya gidip termik santral kuralım veya nükleer santral kuralım siz cevaplayın bu yapılan santraller akıl karımı ben buna gülerim çünkü bunu yapan veya yaptıranların kuş kadar aklı yok ! :D

Bakmayın sinirden gülüyorum :D ???
 
Nükleer enerji en son çare olmalı. Bunun işletmesini,kontrolünü yapacak güçte teknoloji,altyapı ve güvenlik sistemine sahip olmadığımız kanaatindeyim. Risksiz enerjiye evet riskli enerjiye hayır...
 
devir teknoloji devri.bir tarladan alınan verimi adamlar bir saksıdan almaya çalışırken biz hala neyi tartışıyoruz.Yapmayın allah aşkına.Matbaa görmüş osmanlı paşaları gibi davranmayın.Gerekli önlemler alındıktan sonra diğerlerinden fazla hiçbir zararı olmayan bir uygulama.AŞALIM ARTIK BUNLARI.O zaman kaza yapabiliriz diye arabaya binmeyelim...
 
bence de kurulsun.
 
bunca güzel yazılar var çok güzelde açıklanmış gerekliliği konuları yani bunları da okuyunca vede kendi düşüncelerimide katınca olmassa olmaz birşey ve de teknelojide gelişmek istiyorsak illaki gerekli birde askeri alanı varki oda gerkli her güçlü devletin elinde bir koz vardır nükler santral sayesinde bizimde elimizde bir koz olmuş olacak bunuda unutmayalım

bronike :::: çokk güzel açıklamışsın tebrikler
Yeni Üye


Popularite: 0
[yükselt] [Düşür]
Offline

Mesaj Sayısı: 2


Ynt: Nükleer Santral Kurulsun Mu?
« Yanıtla #16 : 30 Aralık 2006 08:38:44 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar yapmayın allah aşkına neden pahalı pahalı enerji kulanıyoruz bir düşünün şu anda enerjimizi yabancılardan alıyoruz barajlardan üretiyorz kömür ile üretim yapılıyor ve doğalga akaryakıtlar ile çevre diyorsunuz yatağana gittinizmi hiç gördünüzmü ordaki insanların halini??? veya doğalgaz ile veya akaryakıt ile elektrik üretipte ne kadar düşük kapasitelere sahip olduğunu ve çevreye verdikleri zararı hiç kimse görmüyor akılı olalım beyler hiç 56ton kömür ün verdiği çevre kirliliği ile 0,2mg uranyumun çevreye verdiği zararı düşündünüzmü? açığa çıkan enerji eşdeğerdir.. kim nükler santral yapılmasın diyorsa ülkesine ve çevresine zarar verenlere destek çıkıyor ve bir takım haksız kazanç elde edenlerin ceplerini dolmasına yardımcı oluyordur beyler akılı olalım lütfen bir örnek daha madem konu çevre ve çernobilden o kadar korktunuz mesela komşu lükelerimizden bahsedeyim bulgaritanda nükler santral yokmu yunanistanda yokmu suryede yokmu ya bunlar çevreyi kirletmiyormu ülkemizin sınırlarıda bir korumamı var acaba diye düşünüyorum ülkemiz çevre kirliliğinden etkilenmesin diye yada bu çevreci arkadaşlarım hadi engeleyin bu vatanımıza yakın olan santraleri hadi bakalım tekrar hatırlatıyorum akıllı olalım bulgaristan bize elekjtrik satıyor ona göre bu çevreci arkadaşlarında atıp tutmasınlar ona bakarsan evimizdeki cd player lardada radyasyon var kulanmasınlar ilk önce araştıralım öğrenelim ondan sonra hareket edelim sinopta işine gelmeyen işine ters düşen birisi halkı toplayıp koyun sürüsü gibi cahilce eylem yapıyor ama insanalara sorsan işin özünü bilmezler....................
 
Yapma korku kültürü nedir bilir misiniz? Topluma bir şey öyle aşılanır ki toplum ona inanır ve öyle olacağını zanneder. Şimdi bu nükleer enerji veya elektrik üretme ile ne alakalı diyebilirsiniz. yukarıda yazı gönderen kimi arkadaşları(küçümseyerek demiyorum) ''bu şart-kesinlikle olmalı-mum ışığını ararız- gibi ibareleri var. Yani nükleer bu kadar gerekli diyen bir kısım insanlarımız var. Bu türden düşüncesi olan arkadaşlarıma şunu belirtmek istiyorum:
1: Türkiyedeki kayıp-kaçak oranı %27 civarındadır. gelişmiş ülkelerde %7
2: Türkiye'nin güneş enerjisinden faydalnma potansiyeli avrupanın 4 katıdır.
3: Türkiyenin rüzgar gücü şu ana kurulu toplam gücünun 2,5 katına yakındır
4: Türkiyenin kömür kaynakları (yanma kalitesi düşük dahi olsa) 300 seneye yakındır
5: Türkiyenin hidroelektrik gücünün şu ana %25 kullanımına izin veriliyor.

bunlardan iki tanesi çok önemli. ilki kayıp-kaçak oranı: bu oran iyileştirme yapılıp %7 civarına düşürülürse üretimde 2 adet nükleer santrale tekabül ediyor. bir nükleer santral 25 milyar$ ,iyileştirmenin maliyeti 1$ civarı
ikincisi hidrolektrik üretimi %25 civarında dedim niye mi bakın sene 1999 da bir yaygara kopardılar,işte elektrik kesintileri olacak ,günlerce elektrik verilemiyecek dediler ve bolbol doğal gaz santralleri yapıldı. Tabii buna uygun olarak bolcan da doğalgaz fahiş fiyattan satın alındı. hidrolik gücü azalltılar bir kaç gün de elektrik kesilince hooop halk da bunu yedi :) sonra!!! sonrasında devlet doğal gaz ile enerji üretimine ALIM TAMİNATI(adamlar üretsin veya üretmesin parasını tıkır tıkır alma garantisi) verildi. bunların hepsi de bizim cebimizden çıktı. bu konuyu burada kesiyorum yukarda yazdıklarıml beraber değerlendireceğinizi düşünüp nükleer enerjiye geçeceğim.

şimdik nükleer enerji santralleri en az 15 ylda tamamlanıp işletmeye alınabilmekte.verimli ömrü de fazla uzun değil.ömrünü doldurduğunda bir de sökülmesi lazım.diğer bina yapıları gibi olduğu yerde kalamıyor radyasyon yaydığından tecrit edilmesi lazım vs vs daha da yazarım da neyse :) okulda iken(elektrik teknikeriyim) bir bilim insanı olan Tanay Sıdkı UYAR gelip şöyle demişti: ''GELİRLER NÜKLLERİ KURARLAR ATIKLARI İÇİNDE BİZLERE ŞİRİN GÖZÜKMEK AMACIYLA TOROS DAĞLARINA(EN UYGUN YER ORASIYMIŞ) ATIK DEPOLAMA YERİ YAPARLAR KENDİ PİSLİKLERİNİ DE ORALAR GETİRİR ,ONLARIN PİSLİKLERİ BU TOPRAKLARI KİRLETİR, SEFASINI ONLAR CEFASINI BİZ ÇEKERİZ.'' demişti.
Dünya 20 yıla kadar füzyon(fizyon olabilir) yani hidrojenden,hidrojen bombası yoluyla yine nükleer olup AMA çevreye zararı olmayan santraller kurmak için çalışıyor. bence eski ve zararlı teknolojiyi kuracağımıza yenisini beklemeli ve bilim insanlarımızı bu sürece dahil etmliyiz.
 
Selamlar;

Bence Nukleer enerji son care deil! Ilk atilacak adamdir. Sebebi ise;

Diger metodlar ile kucuk kucuk hesaplamalar yapip enerji kazanmaktansa, nukleer ile kokunden cozum alabiliriz.
Kesin ve en temiz cozum Nukleer enerjidir.

Madem bu kadar tehlikeli gelismis ulkeler neden Nukleer enerji kullanmayi tercih ediyor?
Cunku kesin cozum budur.

Ruzgar enerjisine gelince;
Neden olmasin, nukleer santrallerimiz kurulsun, nukleer santral sayilari 20 ye ulassin, ondan sonra bu alana
yon verilebilir.

Ulkenin enerji ihtiyaclarinin %60 ini nukleerle uretmesi, %40 ini diger enerji uretim metodlari ile uretmesi gerekmektedir.


Neden bizim sokaklarimizda gelismis ulkelerin sokaklarindaki gibi isil isil degil, enerji uretimi yok, elektrik cok pahali!
 
İnsanların hayatları o kadar ucuz ki, maddi yönde nereden gelir gelirse gelsin oraya hemen yönelme arzusu insanları insanlıklarından uzaklaştırmakta. Nükleer santral aslında zararı kadar faydası olan bişey gibi gelsede kulaklara bizlere her türlü alanda faydası olabilecek gibi sunulsada hatta ekonomik yöndende bizlere destek olabilecek kaynakları türetiyor gibi gelsede ; bakın arkadaşlar bu insan hayatıyla oynanan bir kumardır. Elimizde ki kaynaklarımızın önemlerini ancak onları yitirince anlayacağız ama iş işten geçmiş olacak. Yukarıda yani burada yazılan sözlerin genel anlamda neredeyse hepsi bir gerçek fakat bilinç ve irade meselesi. Başımızda o kadar iş bilir insanlar var ki bildikleri de kendilerini kurtarmaya bile yetmiyor nedense. Ülkemizin için yapabileceğimiz herşeyi yapmak istersek emin olun bunu yapabilecek gücümüz var. Ama suskunluğumuz bizlerin efendi olduklarımız içindir. Nükleer santraller devam etsin bakalım o zaman ülke nüfusumuz ne kadar potansiyel kanser vakasından hasta kazanacak ve yiyip içtiğimiz her madde içinde de ne kadar sağlık kavramı bulunacak. Neyse tutmak zorundayım kendimi yoksa kendimi boş bırakırsam gelirler benimde üzerime bir santral kurarlar. Saygılarımla hoşçakalın!
 
Sayın kasimyilmaz,

kömür santralının nükleer santraldan kat kat daha fazla radyasyon yaydığını düşünürseniz yazdıklarınızın gereksiz bir vehimden öteye geçmeyeceğini anlayabilirsiniz. Nedense hep Çernobil örneği getirilir insanların önüne. Çernobil farklı bir amaç için ve en önemli koruma tedbiri alınmadan yapılmış bir santraldir. Dünyanın pek çok ülkesinde de lisans alamaz. Bu kazadan sonra zaten Rusya dünyanın en güvenli santralı sayılabilecek tasarımını geliştirdi ve şu an 7 tanesini inşa ediyor. Bu santralın Avrupa normlarına uygunluğu belgelenmiştir.

Nükleer teknolojiden ölen insan sayısı diğer enerji üretim teknolojilerinden kaynaklı ölen insan sayısından daha azdır. Sadece Atatürk barajının inşaatı sırasında 100'ün üzerinde işçi hayatını kaybetmiştir.

Nükleer Enerji Mühendisiyim. Akkuyu projesinde de aktif çalıştım. Hatta şu an bile bu proje üzerinde çalışıyorum. Bu teknolojinin iyi ve kötü yanlarını kıyaslayabilecek düzeyde bilgi ve donanıma sahibim. Ortadaki bilgi kirliliği nedeniyle insanların yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Sizin düşüncelerinize de saygı duyarım. Ben de evimin üzerinden geçen uçaklara karşı sizin gibi düşünüyorum. Tepemize düşecekler diye. Benimki de gereksiz bir vehim işte. Halbuki teknik insanlar teknolojiden korkmamalı ama ne bileyim işte Mikail ile Azrail anlaşırsa, şu dünyada iyi bir eser bırakamadan, hakkıyla vazifemi yapamadan göçüp gitmek endişesi beni korkutuyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,336
Mesajlar
935,906
Kullanıcılar
453,628
Son üye
büsrademir

Yeni konular

Geri
Üst