ali987a
Üye
Ustad ilk isim bir izolasyon trafosu almak olucak bundan sonra.Soruna gelecek olursak dediginizi tam anlamadim.soyle izah etsem varyak cikislari kablolar aracılığıyla asiri basit bir devreye bagli.Scobun nötr ucu ile prop krokodili
bağlıdır muhtemelen. Scop uçları
ters beslendiyse faz - nötr prop
üzerinden kısa devre olmuştur.
Umarım scop sağlamdır.
Scop beslemesi mutlaka yalıtım
trafosu ile olmalı.
Varyak prize takili ama acik degil yani voltaj sifir.Sonra osiloskop ile olcum yapmak icin hazirliklara basladim.su resimde https://lh6.googleusercontent.com/proxy/XqNgVOHXnwmZ10P6crqixc-a7H-7M7SP0Q1wStjvW2tVmV3I1tY4JTQUh9z72q5eUw6Gmzp446kd76pjae9PA_1wfLKp-aLhonCWvlGAs_haKw=w300-h300-nc gormus oldugunuz timsah agzi kismini varyak cikisinin notr kablosuna tutturup,prob ucundaki kancayida baska bir yere tutturcaktim.
Ama resimdeki timsah agzi kismini varyak cikisindaki notr e tutturur tutturmaz kivilcim olustu ve sigortalar atti.Ve daha varyak bile acik degil 0 voltaj varken nasil boyle bir sey oluyor anlamiyorum.Bir derece daha acik anlatirsaniz cok iyi olur musaitseniz tabi.Tekrar altini cizmek isterim voltaj 0 cunku varyak kapali konumda.Iyi aksamlar dilerim bu meseleyi aydinlatabilmek benim icin cok onemli Tesekkur ederim
Tamam ustad sema seklinde ekleyecem birazdan atan sigortalar evin sogortalariydi bu ara hemen resmi yukluyorum ve konuya bir aciklik getirelim.Tesekkur ederim,bayagi ilgilendiniz.Iyi aksamlarVaryağınız kapalı bile olsa şebekeye o anda bağlıymış, onda bir sıkıntı (Kaçak akımla faz kaçağıyla kapalıyken gelen akım) osiloskoptaki topraklanma ile birleşerek atmış olabilir, yani 2 tesadüf bir anda olmuş gibidir, kendi fikrime göre, varyak kaçak faz akımını kaçırmış ve o anda osiloskopun topraklı bir noktasıyla temas ederek sigortaları attırmıştır. Ancak bir osiloskopun asıl sistemini tam olarak da bilmiyorum, çünkü kullanamadım henüz.
Atan bu sigortalar evin sigortaları mı yoksa osiloskopun sigortaları mıdır, bunu tam anlayamadım ve osiloskop şu anda tam pert mi oldu, hiç kullanılamaz bir durumda mıdır? Yani bu başınıza gelen olayı basit bir şemayla çok basitçe çizerek verebilirseniz eğer size daha kolay yardım edilebilir şeklinde düşünüyorum. Kolay gelsin.
Moderatör tarafında düzenlendi: