Sinan ustam,
Sizin dükkana geldiğimde görmüştüm ama kaç kw. olduğunu ve kaçlık telle sardığınızı hatırlayamadım. Aradan bayağı zaman geçti.
2x0,60 tel bir tane 0,85 mm. tel demektir. 1,30 mm. tel ile sararsanız sipir sayısı daha az olacağından daha yüksek devir isteyecektir. Karar sizin.
Ustam, yanlış hatırlamıyorsam hdd mıknatıslarından yapmıştınız. Bu mıknatısların yarısı N, yarısı S kutbudur. Siz mıknatısları ortadan ikiye bölmüşmüydünüz ?
Aralarına 1 mm. kalınlığında plastik bir malzeme koyarsanız iyi olur.mehmet bey 1ile 8 arasında kalan boşluk 8mm dir yani 1mm lik aralarına bişi mi koymalıyım
[video=youtube;ewoEWXXhOXo]https://www.youtube.com/watch?v=ewoEWXXhOXo&feature=youtu.be&gl=TR[/video]
Şefim kimsede doğru dürüst bişi bulamadım. bende bi elektrikçiden 3 tane 3v ampul aldım bağladım bide elimle çevirebilecek bi düzen yaptım bu şekilde oldu videoyu attım buraya sizde bir bakın ona göre tekrar bilgilendirirsiniz hocam bu arada herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim en azından mantıgını ve çalışma stratejisini öğrenmiş oldum allah razı olsun şefim...