Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

az once yenilenebilir enerji ile ilgili herseyi biraktim.nedenini soracak olursniz rotoru takip 250-300 devirde 1.20 v verdi akim ise 20mA gercwkten biraktim yaptigim.masraflara hic ve hic deymedi kucuk oyuncak motorlari dahi1.5v veriyo ben esswkkadar motor yaptim bi bokun oldugu yok...

Alternator calismasina basladigim gunden beri olumsuzluklar yasiyorum.

- Arkadaslarim yapamazsin, olacak is degil, bosuna ugrasma 200 - 250 euro ya hazirlari var..
dediler beni sinir ettiler...

- Miknatis konusunda cok sikinta yasadim, yasadigim ulkede pek bulunmuyor tek bir yerde buldum simdiye kadar o da tanesi 5.16 euro olculeride 15x10x5 .. Neohobi sitesi ile iletisime gectim buraya gonderebileceklerini soylediler tamam dedim herseyi hazirladim neohobi sitesinde 15x10x5 stokta tukendi. 2 ay gider elimize ulasmasi dediler.
Miknatis.gen.tr de buldum 15x15x5 olculerinde telefonla aradim miknatis dedim 15x15x5 dedim.. Adam bana anlamadim dugun davetiyesi mi lazim dedi :D sonra ortasini bulduk fakat ellerinde 15x15x5 yok.. en yakin 20x20x5 mi ne dedi bu seferde ben istemedim.

Daha sayayimmi? Bu olumsuzluklarin hepsi beni daha iyisini en iyisini yapmak icin kamciladi. Kamciliyorda. Is inada bindi olacak..

Simdi siz ilk yasadiginiz olumsuzlukta pes ediyorsunuz. Ustelik Emre beyin yazdiklarida dogruysa, oyunu kuralina gore oynamamissaniz olumsuz olmasi buyuk olasilik.

Temennim, bu basarisiz sonucun sizi daha da hirslandirmasi.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayýn omurcan185;
Önce biraz sakin ol aðzýmýzýda bozmayalým büyükler de var burada.
Þimdi gelelim senin sorununa..
1.) Sana demiþ oldugum gibi 24 oyuklu bir statore mýknatýs yerlesimini 24X1/3 den 8 adet kullansaydýn yani 3 oyuga bir mýknatýs gelseydi ve
2.)Rotor uzunluðun 40mm iken sen 50mm uzunluðunda mýknatýs kullanmasaydin;
Emin ol 200 devirde 10v kadar enerji alacaktýn benim yaptýðým alternatörde elimle (24 oyuklu seninki ile ayný ) cevirmemle 9v den fazla alabilmistim Ac çýkýþý olarak ..
O yüzden sinirlenmeden önce yada ben bu iþi býrakýyorum demeden once kendi yaptýðýn çalýþmayý gözden gecirmelisin..

oncelikle ozur dilerim.butun miknatislari soktum geriye ve nabicami bilmiyorum babamla bi karar verecegiz artik.bunu ben babami ikna etmek icin yapiyodum ikna olsaydi buyuk maddi destekte bulunacak ve buyuk bi ruzgar turbini yapacaktik
ama artik bana guvenmiyo :) ilginc dimi
 
oncelikle ozur dilerim.butun miknatislari soktum geriye ve nabicami bilmiyorum babamla bi karar verecegiz artik.bunu ben babami ikna etmek icin yapiyodum ikna olsaydi buyuk maddi destekte bulunacak ve buyuk bi ruzgar turbini yapacaktik
ama artik bana guvenmiyo :) ilginc dimi

Sayın omurcan185 dediğimiz gibi yaparsaniz başarılı sonuç alacaksınız. .

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
sizin yasinizdayken, daha dogrusu profilinizde yazan yasiniz 17, eger dogru ise.. Bende o yaslarda yaptigim isleri oldu bittiye getirirdim :D Hemen olsun isterdim. Ozenmeden yapardim.

Birgun bir elektronik devre yaptim. Calistirdim, baktimki guzel calisiyor fakat goruntu berbat. Bu is boyle olmaz dedim soktum tekrar adam akilli yaptim. Ozenerek uzerine duse duse, acele etmeden yaptim. Cok da harika oldu. Hala daha kullanirim. O gun bu gundur bir is yaparken hep dikkat ederim. hep guzel olsun isterim :D
Okudugum kadari ile statorunuz Emre beyinki ile ayni. Mehmet Beyden yada Emre beyden yardim alarak tekrar yapabilirsiniz. Bu sefer ozenerek acele etmeden yapiniz. Eminim sonucta verimli bir alternator alacaksiniz.

Bu arada sarj kontrol devresi tasarlamissiniz. Test etme imkaniniz oldumu? Birde devreyi hazir sablonlami hazirladiniz toksa elemanlarin DataSheet lerini arastirarakmi?
 
Ekli dosyayı görüntüle 16146Ekli dosyayı görüntüle 16147 ŞEFİM meselemi tahmimin böyle daha iyi anlatmışımdır . hangisin yapmalıymm A mı Bmi. teşekkürler

Sayın meraklı.
Siz ilk mesajınızda mıknatıslar dışarda, bobinler ortada deyince ben hazır dc. motorlardan sanmıştım ve o çizimi ona göre yapmıştım. Şu an için o çizimler geçerliliğini yitirdi. Çünkü sizin elinizdeki hub motor farklı bir teknikle sarılmıştır. Yani her bobin bir nüveye sarılı. Onun için sizin resim üzerinde çizim yaptığım şekil geçerli. Bu verdiğiniz çizimleri unutun.
 
Son düzenleme:
Sayın şef (mehmet abim);
kanatları bugün aldım herşey icin teşekkür ediyorum cok güzel görünüyorlar canım sıkıldıkça karşıma koyup seyrediyorum :)

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
Kanatların elinize geçmiş olmasına sevindim. Yalnız o görünen kahverengi kısım arkası oluyor. Ön yüzü beyaz olan kısım. Bir de o delikleri dikkate almayın.
 
40x20x10 mıknatıslarina göre çizilmiş bir flanş alternator çizimi can sıkıntısına çizdim belki örneğe bakmak isteyen olur tabi sayin şefte teyit ettikten sonra.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
İşte budur Emre bey kardeşim. İsterseniz bobin kolunu 45 mm.de yapabilirsiniz. Mıknatıslar çöp kollara değmesin. Artık mıknatısları yerleştirde görelim demeye gerek yok, işi çözdün.
 
İşte budur Emre bey kardeşim. İsterseniz bobin kolunu 45 mm.de yapabilirsiniz. Mıknatıslar çöp kollara değmesin. Artık mıknatısları yerleştirde görelim demeye gerek yok, işi çözdün.

Cok sağolun sayın sefim inanin burada sizinle cok fazla sey öğrendim halende devam ediyorum allah razi olsun tekrar tekrar...

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Ömürcan kardeşim, elinizdeki mıknatıs ölçüsünü tekrar yazarmısın. Bir de kaç mıknatıs kullandınız.
Emre bey, rotor uzunluğunun 40 mm. olup, mıknatısın 50 mm. olması hiç sorun yaratmaz. Tam tersi olsaydı, yani rotor 50 mm. olu ta mıknatıs 40 mm. olsaydı bobinlerin çeyreği indüklenmezdi.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,090
Mesajlar
923,152
Kullanıcılar
451,393
Son üye
kaleli.71

Yeni konular

Geri
Üst