elektrikçicüneyt
Profesyonel Üye
Trafo fiyatları DC güç kaynaklarına göre hem ucuz hemde eğer doğru bir şekilde hesaplanıp sarılmışsa daha uzun ömürlü olur!Şunu sakın unutmayın ki Elektrik geçtiği kabloyu ve çalıştırdığı bir cihazı zamanla yıpratır ve arızalar çıkmasına neden olur.SMPS güç kaynakları hariç DC şebeke elektrik voltajından daha küçük bir voltaj elde etmek için trafo,diyot ve kondansatörlü devre kullanmanız gerekmektedir.Hem diyotlar hemde kondansatör zamanla yıpranır ve arızalanır.Bu nedenle daha az malzeme ile yani bir trafo ile (ama üstüne basa basa söylüyorum volt ve amper iyi hesaplanmalı aksi takdirde trafoda sorun çıkarır ve hatta sürücünüzü bile bozabilir) kullanacağınız güç kaynağı daha uzun ömürlü olacaktır.Bahsettiğin ürünü şimdi buldum abi. MA860 ürün kodu. Şimdi o sürücüden aldığında da 60 volt ac trafo yaptıracaksın m542 aldığın zaman üstüne 90 tl verdiğinde her eksene 48 volt 7 amper güç kaynağı alıyorsun.
M542 ile MA860 arasında 30 dolar yani 90 tl fark var. MA860 ı alıp üstüne bide trafo parası vereceksin. Ekonomik açıdan çok bi mantığı yok diye düşünüyorum ben
Son düzenleme: