kocamanusta
Profesyonel Üye
Anladım evet o şekilde kullanırsam koruma sağlayabilir ama sanırım monofaze gerilim koruma kullanmam gerekecek trifaze röleler faz -faz arası ölçüm yapıyor diye biliyorum bendeki senaryo fazlardan biri toprağa temas ediyor fazlar Arası gerilim değişmiyor 380 sıkıntı yok temas eden faz ile toprağı olctumuzde 30 v düşük voltaj görüyorum normalde faz toprak arasında 220 görürsün ve temas etmiyen diğer fazlarla toprak arasında 380 volt var voltaj artışı oluyor bu durumda monofaze gerilim koruma rolesine herhangi bir fazi baglarsam nötr yerine toprak ile referanslardirsam fazlardan biri temas sagladiginda eğer referans aldığım faz temas ediyor ise düşük voltaj görecek koruma geçicek eğer diğer fazlar toprak ile temas eder ise yüksek voltaj görecek ve yine korumaya geçecek ayrıca topraklama tesisatında sorun olursa yani ohm değeri yükseldiğinde de yine arızaya geçebilir sizce bu şekilde sistem ne kadar sağlıklı olur
üç faz ve nötr girişli gerilim koruma rolelerinde referans gerilimi faz ile nötr arasında, üç fazlı nötrsüz gerilim koruma rolelerinde ise fazlar arasında izlenir.
topraklama direnciniz her zaman uygun değerde olması gerekir. topraklayıcı ve eş potansiyel bara oluşturulması ve takibi sizin sorumluluğunuzda. en kötü ihtimal toprak direnci sonsuz değerde olsa bile role açma yapacaktır. agresif bi direnç artımı söz konusu olmadığı takdirde bi problem yasayacağınızı sanmıyorum.
iki adet gerilim koruma rolesi kullanmanızı tavsiye ederim. birinde nötrü diğerinde ise toprağı referans alırsınız.