Usta ve Teknik adamı ayıran soru :)

220 rms ac 220sinwt olarak ifase edilmez.
310sinwt diye ifade edilir.
soruda verilen voltaj değerleri RMS ise eşit parlaktıkta yanar. lambanın gücü 25 watt verilmiş.
atıyorum 220 volt 25 watt ise 220 volt rms de 25 watt verir. voltaj artarsa daha cok güç verir azalırsa daha az güç verir. cok cok artarsa lamba bozulur. lambanın 25 watt verilmesi sadece nominal voltajında ki gücünü belirtir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

220v RMS değerini ben nerede 220sinwt olarak ifade etmişim? Verdiğim grafik I(t) akım zaman grafiği lütfen dikkat edelim. Etiket değeri etkin değerdir verilen değerde etkin değer kabul edilir.

İyi çalışmalar...
 
Sadece 50 ve 150 hz sinüs formunda deneme şansım oldu 0-50 hz arası lambaların ışık şiddeti frekens arttıkça artıyor fakat 50 hz den 150hz e kadar ışık şiddeti aynı değişiklik yok.

Frekansın 50Hz'den küçük olduğu değerlerde Vrms=220v olduğuna emin misiniz ? ölçtünüz mü?
 
Elimdeki invertör siemens g110 220v giriş 3x220v çıkış faz faz arası ölçü aleti kararlı bir voltaj göstermiyor ölçüm cihazlarım yeterli değil bu sürücüyü 3x220 motorda daha önce kullandım sürücüde problem olduğunu sanmıyorum.Sürücü çıkışını 230v olarak ayarladım.
 
50 volt dc ve 50sinwt örneğine ilişkin soyledim
 
50 volt dc ve 50sinwt örneğine ilişkin soyledim

Dikkatiniz ve düzeltmeniz için teşekkür ederim foto copy/paste olduğu için o detaya dikkat etmemişim.
Vetkin=Vm.Sinwt olmalı
Vetkin=0,707.Vm
Dolayısıyla üreteç yanında ya 50V RMS yada Vetkin=70,72.Sinwt yazmalıydı.

Sn Veysel28 RMS ölçüm yapabilen bir cihazla 50Hz altı frekansta lambaya uygulanan gerilimi de ölçmenizi rica ediyorum sizden.
 
Hakan usta demek istediğim ölçü aletim true rms özelliği yok frekans sıfır olunca lambalar sönüyor.
 
Hakan usta demek istediğim ölçü aletim true rms özelliği yok frekans sıfır olunca lambalar sönüyor.

İnvertörde frekans sıfır olunca gerilimde sıfır olur tabii ki true rms özellikli bir cihazla ölçebilirseniz sağlıklı bir netice almış olurduk. İnvertörler V/f gerilim/frekans oranına göre çalıştıkları için yaptığınız deney bize yanıltıcı sonuç verecektir.

Konuya ilgi duyan arkadaşların önce aşağıdaki dökümanın tamamını sonra da 11. ve 12.sayfayı daha dikkatli okumasını rica ediyorum.
http://hbogm.meb.gov.tr/MTAO/2ElektrikBilgisi/unite03.pdf
 
Son düzenleme:
Peki şöyle diyebilir miyiz? 0-50 hz arası v değeri değişirken.50 ile 150 hz arası v değeri sabit ,öyleyse 50 ve 150hz arası lambanın ışık şiddetinde bir değişme yok.
 
Peki şöyle diyebilir miyiz? 0-50 hz arası v değeri değişirken.50 ile 150 hz arası v değeri sabit ,öyleyse 50 ve 150hz arası lambanın ışık şiddetinde bir değişme yok.

V'nin sabit olma durumu söz konusu değil V/F oransal kontrol mantığı ile çalışır. Bir sürü parametre ayarı vardır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…