Usta ve Teknik adamı ayıran soru :)

Parametrelerde max voltaj 230 v a ayarli peki 50 ile 150 hz arsindaki isik siddeti neden degismiyor
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Parametrelerde max voltaj 230 v a ayarli peki 50 ile 150 hz arsindaki isik siddeti neden degismiyor

Sadece 50Hz ile 150Hz arası değil 50Hz altıda değişmemesi lazım benim teknik izahatımda bu doğrultudaydı dikkat ederseniz. Vrms değerlerini ölçmeden yapılan deney bir anlam kazanmayacaktır.
 
soruda iki sekil var biri 50 hz biri 150 hz sinus oyuzden bu ornegi verdim katiliyorum rms olcmeden kesin sonuc soylemek zor
 
insan gözü ne kadar frekansta ki ısık değişimini ayırt edebilir bilgisi olan var mı?
yani saniyede kaç kez ac kapa yaparsak gözümüz bunu algılayamaz?

Rms voltajlar esit oldugu için lamba daha önce de yazdıgım gibi esit parlaklıkta yanacaktır.

Ancak gözümüzün bir algılama sınırı oldugu düşünüyorum. dusuk frekanslarda lamba az ısıktan çok parlaga cok parlaktan tekrar az ısıga üçgen, veya sinüs dalgalarda değişim gösterecektir. Algılama frekansına kadar biz bunu algılayamayıp hep aynı görürüz ancak belli bir değerden sonra bu farkedilebilir duruma gelir kanaatindeyim.
 
Son düzenleme:
Gözün 20ms altındaki hareketleri algılayamadığını duymuştum.Linteki hareketi hızlandırdıktan sonra parmaklarınızı ekrana doğru tutun ve parmaklarınızın arasından cisime bakın parmaklarınızı sağa ve sola doğru hareket ettirin ve çizgileri sanki siz sağa sola hareket ettiriyormuş gibi oluyor eğlenceli bişey. :D
http://www.michaelbach.de/ot/mot-sigma/index.html
 
Ben saniyede 24 kare olduğunu biliyorum, bu oran üzerindeki hareketler arasındaki farkları göz (doğrusu beyin) ayırd edemez. Bu kusurumuz sayesinde her gün izlediğimiz çizgi sinema tv uygulamaları gelişti.
 
Soruyu görünce aklıma 1kg demir mi? 1kg pamuk mu? daha ağırdır sorusu geldi :)
Yüke uygulanan gerilimin yani potansiyel farkın etkin değeri tüm devrelerde 220v. Ampulümüz ise ohmik direnç'e sahip bir alıcı. I=U/Z formülde empedans yerine direnç gelmekte yani endüktif reaktans yok. Ohmik yükte frekansın akıma etkisi olmaz. Frekansın etkisi endüktif ve kapasitif yüklerde görülür.( Endüktif reaktans XL=2xpixfxL Kapasitif reaktans XC=1/2xpixfxC) empedansın iki bileşeni vardır ya ohmik direnç+ endüktif reaktans yada ohmik direnç+kapasitif reaktans
Bu nedenle endüktif ve kapasitif yüklerde empedans dolayısıyla akım ve güç frekansla değişir. Bu işin teorik kısmı pratikte ise saf ohmik yük yoktur her akkor flamanlı ampul ve her rezistansın ihmal edilebilecek kadar küçük değerde endüktif reaktansı vardır. Bu minik etki de gözle görülür bir fark oluşturmaz.
Başka bi ifade ile "40 satır mı 40 katır mı?". Soran arkadaş teşrif etse de bilgisi varsa bizi aydınlatsa sanırım konu yeterince tartışıldı formulüyle sebebiyle ...
Demek ki enerji ( bilmek ve gerçekleştirmek ) ve zamanı doğru ve iktisatlı ( verimli ) şekilde kullanmak lazım.

Zamanında padişahın huzuruna birini çıkarmışlar .
10 adım yerden iğneyi atıp çuvaldızın deliğinden geçiriyormuş.
Gösterisini yapmış.
Padişah 1 kese altınla ödüllendirmiş.
Tam sevinirken yıkın demiş falakaya 10 değnek.
Aman efendim ... falan fila...
Kabiliyetinden dolayı bir kese altın , bu kabiliyeti boş işe harcadığından 10 değnek...
Başka bi konuda yazan @KAZIMUGUR Ustamın mesajı cuk oturuyor hem de kendisini davet etmiş olayım umarım yorumunu esirgemez :)
 
Soruyu sorana da birileri sormuş olabilir, yada soruyu bir yerde görüp cevabını merak ettiği için burada sormuş olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,841
Mesajlar
920,915
Kullanıcılar
450,936
Son üye
kemalarda34

Yeni konular

Geri
Üst