Jenerator yapimi

Aslinda dusundugum sey o suyun yercekimiyle birlikte kazandigi gucle dusuk devirde yuksek tork gucu uretip bu tork gucunu disliler yoluyla hiza cevirmek
Pompaj sistemleri inceleyin. Yerçekimi kullanılarak enerji üretiminde ihtiyaç fazlasıyla su belli bir irtifadaki gölete pompalanır, enerji ihtiyacında yüksek irtifadaki su aşağı salınarak en alttaki bir türbinin tahrikiyle bir alternatörde enerji elde ediliyor. Dünyada uygulaması olan bir sistem. Su altında bir balonun şişirilerek benzer depolamalar yapılabilir. Geçenlerde yüksek binalardan birinde bir yükün yukarı kaldırılarak benzer bir projeye denk gelmiştim.
 
elektrik baglantisinin nasil yapildigina ihtiyacim var akuye depolama ve kullanim
 
Aküye depolamak en kolay çözüm. Alternatörün çıkışını doğrultup akü için 14.6 volt seviyesinde aküyü şarj edebilirsiniz. Şarj cihazı akü dolunca şarjı kesmeli! Öyle bir cihaz yoksa, solar şarj kontrol cihazı kullanabilirsiniz, ya da rüzgar gülü için üretilen şarj kontrol cihazı da olabilir. Çünkü onda alternatör çıkışını doğrultma devresi de mevcut.
 
Tesekkurler
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum/kategori/yenilenebilir-ve-yenilenemez-enerji-kaynakları.116/

Üzerinde ciddiyetle durduğunuz bu konu forumumuzdaki "yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynakları" konu sahasına veya ilgi alanına direk olarak giriyor. Sürekli su düşümü olan bir kaynağa çok yakın veya ona direk sahipseniz üretilen elektriği redresör / aküler ile depolamaya ve sonradan inverterlerle kullanmaya zaten gerek yok ki, direk olarak modifiyeli elektrik jeneratörü şeklinde modifiye edilmiş elektrik jeneratöründen alınan 220 volt AC' yi direk olarak kullanırsınız, bu tür uygulamalara yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynakları bölümünden detaylı bakarak inceleyin. Bu uygulamalarla üretilen gücün depolanmadan direk olarak kullanıldığını (dere, nehir, vb. üzerine su türbini-alternatör akuplesiyle kurulan bu tür sistemlerin) redresörsüz, akü ve inverter olmadan anlık üretilen elektrik gücüyle direk kullanıldığını göreceksiniz.

Ancak elektrik üretimi sürekli olmayan ve ara sıra (nadir) esen rüzgarla elektrik üretimini yapabilen solar panelli ve rüzgar türbinli elektrik üretim sistemlerinde redresör-akü-inverter sistemine genellikle gerek duyulur, çünkü elektrik üretimi kesiklidir, süreklilik (veya devamlılık) arz edemediğinden elektrik üretimi olmadığında akülerden redresörle depolanmış elektrik gücü inverterlerle uygun güç oranlarında çekilerek şebeke voltajında çalışan uygun alıcı cihazları direk besleyip çalıştırabilmiş olursunuz. Başarılar. Kolay gelsin.
 
10 khw motor maximum 3000rpm hızında calisiyor ve tukettigi belli miktar enerji var ben bu motoru 3000rpm hızında çervirirsem (disliler yardimiyla) ayni enerjiyi elde edebilir miyim ne kadarlik bir kayıp olur
 
Bu insanlar yapmis ve elektrik şebekesine satiyorlar videoda hepsi var az para kazandirsa bunu yapmazlardi
 
Kardeş devir artınca enerji artmıyor.10000 devirde dönen 2w lık motorlar var.
Enerji vardan yok,yokdan var edilemez.
Suyu önce yukarı pompalayıp sonrada bu suyun cazibesini kullanarak elektrik ürettiginizde;sistemdeki kayıplar sebebi ile harcayacagınız enerji daima daha büyük olacaktır.
Haa dere kenarındaysan;su kendiliginden hızlı akıyorsa;veya yüksekten düşüyorsa enerji üretebilirsin.
 
yazmıcam yazmıcam deyorumda yazmak zorunda kalıyorum ona üzülüyorum .. youtubeden böle saçma sapan şeyler izleyip işe kalkışmayın arkadaşım .. henüz kapalı çevrim elektrik üretebilen bir makine yok. olmasıda mümkün değil. makineye baktığım kadarıyla çok şiddetli kayıplar var yani senin o suyu yukarı pompalıcak kadar enerji üretebilmen mucize olur . bir yanlışlık yada sakatlık yada aldatmaca var . bunu 35 yıldır elektriküreten biri olarak sölüyorum .. biz ne az kayıplı makinalarda uğraştık %98 verim yakalasan bile bu mümkün değil verimin en az %120 olmalı buda fizik olarak mümkün değil .. kalbini kırmak istemem ama olmaz bu iş ... başka bişi var . ha illa yapacam diyorsan elektrikle uğraşma sana onu ben verecem alternatörü kaç kva istiyorsan verecem al tak dene olursa senin olsun olmazsa geri verirsin ... elektrik işini takma kafana mekaniğe okadar para harcayıp batacan zate boş yere ... birde elektrikten zarar etme
 

Forum istatistikleri

Konular
130,235
Mesajlar
934,639
Kullanıcılar
453,441
Son üye
mehmet_kzl34

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst