Konuştuğumuz meselenin, amper değeri ile hiç bir alakası yoktur.kaçak akım rolesinin amperi düşük degiştirirsen
düzelir
Konuştuğumuz meselenin, amper değeri ile hiç bir alakası yoktur.kaçak akım rolesinin amperi düşük degiştirirsen
düzelir
Sersemletici bir geceden sonra sorunlu hattı buldum Sigortada bir kaç priz bulunuyor ama geceleyin faal çalışan bir tek buzdolabı o hatta bağlı. Ne yapmamı önerirsiniz?Rölenin sıklıkla gece vakitlerinde atması, problemin ürünün marka-kalitesinde olmadığını gösteririr..Ben sıklıkla atan Sigorta ve kaçak akım rölelerini severim...Bu,işlerini doğru ve düzgün yaptıkları anlamına gelir..
Yoğunlaşmanız gereken şey, yukarıda arkadaşların tariflediği : nem, varsa sadece gece devreye giren cihazlardır.En etkili yöntem ise önce tüm sigortaları off edip sonra tek tek belli gecikmeler bırakarak devreye almaktır..Kolay gelsin...
Buzdolabının arkayı ve bağlantıları inceledim görünürde herhangi bir sorun yoktu. Sanırım sorun tezgah üzerinde olan çiftli prizde. Hattın sigortasını kapalıyken çiftli prizin bağlantılarına bakarken apatmanın panosundaki 300 mA'lık röle attı.Buzdolabının ellerini arkadan kelepçeleyip balkondan dışarı atın
Şaka bir yana, akla gelen ilk çözüm linyeyi tertemiz yeniden çekmek olsa da, ben bir numaralı şüphelinin buzdolabının kendisi olduğu kanaatindeyim..Arka tarafına bakın...Çözülen buzlar, biriken sular, kablo bağlantı noktası...Ölçü aletinizle bakın, faz gövdeye veriyor mu...Baktınız ki buzdolabı tarafı tertemiz (sanmıyorum ama öyle diyelim )En son çare linyeyi değiştirisiniz..Benim KAK röle maceralarımın %90 ında başrollerde hep sebiller ve buzdolapları vardı
Bir ev için ideal olan 40 A'dir...
Bakalım bu gece de atarsa değiştireceğim ama asıl merak ettiğim konu niye sadece geceleri sorun çıkardığı..
40 A kaçak akım rölesi mi var?
ok hocam aman diyelim çünkü kaçak akım röleleri anma akımlarıyla anılmazlar o yüzden bir garip bilgi olmuş gibi idi zaten kaçak akım rölesini attıran %99 oranda anma akımı değildir.. açıklık geldiği iyi olduSLM.. Alper Tekin arkadaş demiş ya: 'Amperi yükseltirsen çözülür' diye..Bir eve takılan hayat koruma rolesi anma akımı 40A anma kaçak akımın da 30 ma ' dir. Yani onunla bir alakası olmadıgını arz etmeye çalıştım...
SLM.. Alper Tekin arkadaş demiş ya: 'Amperi yükseltirsen çözülür' diye..Bir eve takılan hayat koruma rolesi anma akımı 40A anma kaçak akımın da 30 ma ' dir. Yani onunla bir alakası olmadıgını arz etmeye çalıştım...