Kablo Kaçağı mı Başka Bir Sıkıntı mı?

Sorun nerede?

  • yeni kabloda

    Oy: 1 50.0%
  • sende

    Oy: 1 50.0%
  • evden gelen fazda

    Oy: 0 0.0%
  • kontrol kalemlerinde

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    2
  • Anket kapatılmış .
elindeki kablonun nötru her iki lambanın çıkışı ile irtibatlı olacak. komitatör kasasına 1 adet faz gelecek faz komitatöre bağlanacak ve bu komitatörden çıkan iki kablo ile her bir lambanın girişine ayrı ayrı bağlanacak. kolay gelsin

Söylediklerin doğru ancak gerçekten sorumla hiçbir alakası yok.

Ben 3x2.5 kabloyu belirli bir mesafeye kadar tek kablo çekmek için 2 faz 1 nötr almak amaçlı kullanıyorum.
Bağlantıdan sonra nötr ucu 2 ayrı kabloya bağlayıp nötr+faz1 ve nötr+faz2 olarak lambalara dağıtmak amaçlı kullanmayı planladım.

Lamba ve anahtar konusunu unutursak;

iki ucunda da 3 er kablo çıkan yeni bir 3x2.5 kablonun sadece bir noktasından enerji verildiğinde her iki tarafın tüm uçlarında da enerji olması rastlanılan bir durum mu?

Yeni kablolarda böyle sıkıntılar oluşabiliyor mu?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Dostum senin bu işten anlamadığım besbelli..iki cümle ile anlatılabilecek bir soruyu resmen çorba yapmissin ve yardımcı olmamızı bekliyorsun..yardimci olan kişilerle de daha düzgün konusmani tavsiye ederim..ben şahsen yarısından sonra okumaktan vazgeçtim.
 
bende birşey anlamadım.
 
Dostum senin bu işten anlamadığım besbelli..iki cümle ile anlatılabilecek bir soruyu resmen çorba yapmissin ve yardımcı olmamızı bekliyorsun..yardimci olan kişilerle de daha düzgün konusmani tavsiye ederim..ben şahsen yarısından sonra okumaktan vazgeçtim.

Dostum ben bu isten anladigimi iddia etmedim ki. Oyle olsa niye burada cevap arayayim.
Yardimci olan bir kisi goster benim duzgun konusmadigim.
Tabi ki sikilip okumayabilirsin ama yazmadigim seyleri yazip dalga gecen cevaplara dalga gecerek cevap verme hakkim var.
 
bahsettiğin durum kablonun endüklenmesinden dolayı kontrol kalemi yanıyor. ölçü aleti ile çalışma yapmak gerekir.

Cevap icin tesekkuler, sanirim dediginiz gibi kablo induksiyonundan dolayi kontrol kalemi yaniyor.
Tum baglantilari yaptim ve anahtarlar duzgun calisiyor, yani kontrol kalemi ile yanan tel lambayi yakmiyor. Dolayisiyla sorun gozukmuyor.
 
Slm. Kardesim elindeki kabloya eletrik verdiğinde diğer kablolarda elektrik olmasının sebebi elektrik akımında manyetik akım olmasından diğer uçlarda da elektrik oluyor. Ama gerçek elektrik deyil yani çalışmaz. 2 cisi çalışırsa kabloda içten temas vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,025
Mesajlar
922,610
Kullanıcılar
451,273
Son üye
Cerdemli

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst