Led devresi

Takipteyim demiştim, gece gece devreye devam, sabredin çalıştırırsınız, kusura bakmayın ben yardımcı olamıyorum, sadece manevi destek.
Valla eninde sonunda çalıştırcam ama ne zaman olur bilemem. benim için uyku problem değil :)

irfz44 olabilir. program çalışıyor. 4n35 de olur.

çizdiğim devredeki kontak girişi ucuna +12 v verdiğinizde ledler yavaş yavaş yanması gerekiyor. bu uçtan enerjiyi kestiğinizdede yavaş yavş sönecek. isite bu şekilde çalııyor. devreyi dikkatlice kurun. mclr ucunu ve kristal bağlantılarını kontrol edin

çizdiğim devredeki kontak girişi ucuna +12 v verdiğinizde ledler yavaş yavaş yanması gerekiyor. bu uçtan enerjiyi kestiğinizdede yavaş yavş sönecek. isite bu şekilde çalııyor. devreyi dikkatlice kurun. mclr ucunu ve kristal bağlantılarını kontrol edin
Hocam bütün gece uğraştım devreyi çalıştıramadım :) Şemaya göre bağlantıları yaptım kaç kere kontrol ettim bi yanlışlık yok. 5 voltu 7805 ile veriyorum 12 voltu pc güç kaynağından alıyorum PIC in voltajını 7805 in çıkışından veriyorum. 4n25 yerine 4n35 kullandım 10 mhz kristal yerine yazılımda xtal kısmını 12 yapıp 12 mhz kristal kullanabilir miyiz? 18 pf kondansatör yerine 20 ya da 22 pf kullansak olur mu? mclr pinine +5v direkt mi vermeliyiz yoksa arada direnç olmalı mı? kontak girişindeki direnç 3.3 kohm değil mi? PIC i ic prog ile programlıyorum programlarken osilatör kısmından XT yi seçiyorum. çok soru sordum kusura bakmayın.

Son düzenleme:
İyi Bayramlar,

ULN2003 ün 8. pini nereye bağladınız?
eğer bir bağlantı yapmadıysanız; GND ye (0V'a) bağlayınız. Eğer çalışmaz ise ULN2003 ün 9. pinine giden +12V kesiniz(Bağlamyınız)...

İyi Bayramlar,

ULN2003 ün 8. pini nereye bağladınız?
eğer bir bağlantı yapmadıysanız; GND ye (0V'a) bağlayınız. Eğer çalışmaz ise ULN2003 ün 9. pinine giden +12V kesiniz(Bağlamyınız)...
İyi bayramlar.

Valla allah sizden razı olsun. Dediğiniz gibi 8. pini gnd ye bağlayınca çalıştı çok teşekkür ederim.

Bu projede bana yardımlarını esirgemeyen Main Loop hocama çok teşekkür ederim. Devreyi göstergeye bağlayınca çalışma videosunu paylaşırım. Tekrar çok teşekkürler yardımcı olan arkadaşlara.

Rica Ederim. Allah sizdende razı olsun...
Bilgi paylaştıkça çoğalır. Niye öğrendik ki bunca şeyi. Turşusunu kurmak için değil elbet...Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
Kolay Gelsin...
:)

Main Loop hocam kusura bakmayın çok şey soruyorum ama şimdi kontak ucuna 12v verince ilk grup ledler 2 saniye içinde yavaşça yanıyor ardından 2 3 ve 4 üncü grup ledler çok çabuk sırasıyla yanıyor. kontak ucundan voltajı kesince ledler 2 saniye kadar bekleyip direkt sönüyor ben bu süreleri biraz uzatmak istiyorum. ilk grup ledler 4-5 saniye içinde yavaşça yansın istiyorum ardından 2 3 ve 4 üncü grup ledler 1 er saniye aralıklarla yansın istiyorum. yazılımla biraz uğraştım ama yapamadım. Bu süreleri nasıl uzatabilirim?

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Kullanıcılar
452,758
Son üye
aprnck

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri