LightBurn yazı problemi

Bu arada ilginç bir gelişme oldu. MKS DLC nin kendi parametrelerine müdahale edilebilen ekranında acaba bazı değişiklikler yapmış mıydım diye düşünerek firmwareini tekrar sıfırdan kurdum. (default ayarlarla gelsin diye) Sonrasında tekrar makinada kalibrasyon yapmayı denedim. Yine %99 da kalarak makina çakıldı kaldı. İşlemi ekrandan durdurup ardından "Go to origin" simgesine tıkladım. Lazer eski konumuna tekrar geri gitti. Ardından tekrar start deyince bu sefer hiç takılmadan hareket ederek şekli çizmeyi tamamladı. 1-2 cm lik bir hata payı çıktı onuda kalibrason ekranından verileri değiştirerek düzelttim. Şu an istediğim ölçülere göre bire bir baskı yapıyor. Fakat yaptığım denemelerin bazılarında kafanın arada yavaşlaması yada takılması gibi durumlar oldu. Çok sık değil ama ilerde can sıkabilir yada bir kesim yaparken son anda saçma bir hareket yaparak herseyi mahfedebilir diye düşünüyorum. Benim kullandığım güç kaynağını sormuştunuz. 24v 15A metal kasalı adaptör kullanıyorum. Kullandığım lazeri özellikle 24v olarak seçmiştim. Elimdeki adaptör 24v olması ve 24v un 12v lazerden kısmen daha güçlü olabileceğini düşünmemden dolayı bu şekilde bir seçim yapmıştım. Sizce lazeri kontrol kartından ayrı olarak mı 24v beslemeliyim? Ben lazerin bağlantısını 3 pinli resimdeki 1 numaralı noktadan yapmıştım. 2 numaralı noktadan 2 pinli bağlantıda yapabilirim diye biliyorum. Acaba TTL sinyaller bir şekilde kesik kesik geldiği için mi lazer arada tuhaf davranıyor olabilir. Direk 2 pinli bağlantı sorunu çözer mi bilemedim.


1729457168866.png
 
Sizce lazeri kontrol kartından ayrı olarak mı 24v beslemeliyim?
Evet, problemi bulmak açısından faydalıdır. (Lazeri kapatarak denemenizi bu açıdan söylemiştim).
Ayrı supply ile beslemek yi olur. Ancak gnd uçlarını kartın girişinde birleştrin.

Direk 2 pinli bağlantı sorunu çözer m
Pek sanmıyorum, bu çıkış Spindle için konulmuş, pwm özelliği var, ancak TTL seviyesi olmayabilir.
 
Son düzenleme:
Merhaba

MKS DLC32 nin kendi manuelinde lazer için 2 bağlantının da kullanılabileceği yazılmış. Ben ilk fırsatta bir de bu bağlantı noktasıyla test yapacağım. Sorun devam ederse harici bir adatörle de deneyeceğim. 15A lik bir adaptörün 3 motor, bir kontrol kartı ve lazer modülünü kaldıramaması bana mantıklı gelmiyor. Ama elektronik bu belli olmaz.

Not: Birde LCD den söktüğüm 30cm lik ince florasn bağlı.Adaptöre ne kadar olumsuz etkisi oluyor bilemiyorum.. Bunları eleyip sonucu yazarım.



1729510621260.png

1729510658687.png
 
Beslemeniz 24V olduğunda Spindle çıkışı da 24V oluyor

Lazerinizin girişi 5Vise bu bağlantıyı yaptığınızda Lazerin girişi bozulabilir.
1729510658687.png
 
Benim lazer 24v özellikle 12v değil 24v almıştım. O anlamda sorun olacağını sanmıyorum
 
Tamam, bozmadan önce Lazer ve kontrol kartınızın beslemelerini ayırın, yani yüksek akımlı supply lazer için diğerini de kontrol kartınız için bağlayın.

Motorlar karttan besleniyor ise onada yeterli akım verecek bir PSU bağlayın.

Çin mallarına kesinlikle güvenmeyin, etiketinde veya dökümanında yazan akımları yarısından az olarak düşünün.

Bu şekilde deneyin.
Kolay gelsin
 
Lazeri 24v olarak ayrı şekilde besleyerek işlem yapmayı denedim. Maalesef değişen bir sey yok. Hatta çok deneme yapıp zorlayınca adımda kaçırıyor. Motorları ayrıdan besleyemedim ama sorunun kontrol kartından olduğundan şüphelenmeye başladım. Belki de sürücülerden kaynaklı bilemiyorum. Ama Aynı karttan test için bulabilseydim bunu netleştirebilirdim. İlk kullandığım sürücüler A4988 idi ve en ufak zorlanmada motorlar duruyordu. Sonra DRV8825 kullanınca motorlar yağ gibi akmaya başlamıştı. Tabi daha kaliteli veya pahallı sürücülerde vardır. Ama bilip bilmeden onlarada şu an para vermek istemiyorum. Durum bu şekilde aynı karttan 1 tane daha alsam 1000-1300TL civarı. Bu riske girmeye değer mi bilmiyorum. Aklıma gelen başka bir durumda benim motorlarda 6 kablo vardı. Test ettikten sonra 4 tanesiyle sorunsuz çalıştırmıştım. Acaba 6 kablo olunca diğer iki kablonun bir sekilde diğer kablolarla ilişkisi olmalı mı bilmiyorum. Ben dana önce mach3 kartı ile CNC router yapmıştım. Hiç böyle saçmalıklar yaşamamıştım. Şu an kullandığım power supply zaten ondan söktüm. ondan nema23 motorlar ağır bir Y ekseni vardı. Hiç sıkıntı yaşatmamıştı. Birde bu makineden Home veya origin konumları her seferinde farklı oluyor. makinenin hareketinde nereden başlayacağını kestiremiyorum. bu kart yada sistem bu şekilde hep sıkıntılımı yoksa bana özel bir durum mu anlamadım. Ama dediğim gibi benim şu an şüphelendiğim kontrol kartının kendisi.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,583
Mesajlar
928,211
Kullanıcılar
452,223
Son üye
Goktugkc

Yeni konular

Geri
Üst