otomatik jeneratör

Katılım
9 Ara 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
43
mrb arkadaslar elimde otomatik bir jeneratör var.ben bu jeneratörün alternatör dış devre şalterini kontaktörlü sisteme dönüştürmeyi düşünüyorum.üzerindeki sistemde motorlu dış devre şalteri mevcut değiştirmek istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.ne yapmam gerekiyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Şalterli sistemler daha emniyetlidir.10 kva dan sonraki jeneratör sistemleri için,enerjinin
sağlandığı kurumdan,proje tasdik ettirme zorunluluğu bulunmaktadır.Projenizde,her iki şal-
ter arasında,elektriki kilide ilaveten,mekanik kilit de kullanmak zorundasınız.Bu konu ile ilgi-
li olarak,forumumuzda onlarca açıklama bulabilirsiniz.
 
motorlu şalterler neden sık sık arıza yapıyor?bu konuda arkadaslar arasında konustuk fakat ufak güçteki mesela 50 kva gücündeki jeneratörler için motorlu şalterleri önermiyorlar.şunu unutmayalım kı transfer paneli de mevcut panoda.benim sorunum şu;motorlu dış devre şalterini iptal edip yerine kontaktörlü sistem yapmak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.Şebeke gittiğinde jeneratör devreye girip alıcılara ulaşsın,şebeke geldiğinde problem yok çünkü aynı bağlantı olursa sorun olmayacağını düşünüyorum.yardımınız şimdiden teşekkürler..
 
kontaktorlerınde mekanık emnıyettlı olanları vardı bızler onu yıldız ucgen devrelerde kullanıyorduk telemekanıktı bulabılırsen oyle bır sey olur
kolay gelsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,736
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst