SOGUTMA GRUBU

Katılım
20 Şub 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
42
Konum
tokat
Slm arkadaslar bir adet çiller varda bunun komprosöru kitlemis vardımcı olacak arkadaslardan cvp beklıyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elbette yardımcı oluruz. Özelden iletişime geçebilirsiniz.

Veya cihazla ilgili sormak istedikleriniz varsa burdan da sorabilirsiniz. Kolay gelsin.
 
serkan bey çillerin markası alarko carrier ama biraz eski model bi makına kompresör 3tf45 termigi yapıstırıyo motorun omajları normal buyuk ihtimalle rektefelik diye düsünüyorum
 
serkan bey çillerin markası alarko carrier ama biraz eski model bi makına kompresör 3tf45 termigi yapıstırıyo motorun omajları normal buyuk ihtimalle rektefelik diye düsünüyorum

Okan bey, Merhabalar. cihazınızın modelini yazmamışsınız ama tahmin ettiğim ünitelerden ise tek kontaktörle çalışan yıldız bağlı kompresör motorunuz olmalı. 3 TF 45 kontaktörü yapışıyor sanırım. Bazı tesbitlerin yapılması gerekiyor. ömce elektriksel kontrollerin yapılması lazım.

Motor sargı ohm değerlerini ölçmüşsünüz sanırım. Normal olduğunu yazmışsınız. Aşağıda bir kaç önerim olacak hatanın birçok nedeni olabilir. ben olasılıkları yazayım sizde bir fikir paylaşımı yapalım.

1- motor sargılarını meger testi ile test edilmeli. hassas bir ölçü aleti ilede sargı ohm değerleri ölçülmeli çıkan değere göre izolasyon zaafiyeti varmı kontrol edilmeli.
2- kontaktör yapışıyor dediğinize göre kompresör çalışıyor belli bir süre sonra yapışıyor sanırım. Bu süreçte ilk kalkışta ve normal çalışmada amper ve beraberinde voltaj takibi yapılmalı. Bu amper ve voltajda anormal dalgalanma oluyormu gözlemlenmeli. Voltaj dalgalanması amper dalgalanması bize yön verir. amperler birbirine eşit gidiyorsa voltajlarda 380 volt çevresinde ise ona göre hareket edilmeli. Bazen şebekeden kaynaklı tek faz düşüşü veya dağıtım panolarında yaşanan hatalardan dolayı ( faz gevşemesi yada kablo temassızlığı hatası ) sorunlar yaşanabiliyor.
3- ayrıca kompresör etiket üzerindeki çalışma akım değeri , cihazın çalışırkenki akım değeri ve kontaktörün akım taşıma kapasitesi doğrumu bilmek gerekir.
4- sizinde tahmin ettiğiniz gibi mekanik hasar sıkıntıdan dolayı kompresörün kilitlemesi sıkışması ve bu nedenle sargının aşırı akım çekip kontaktörü hasarlandırması durumu ( ancak böyle bir durumda kompresör kilitler yada mekanık aksamda bir kırılma gerçekleşirse o kompresör 2. kez çalışmaz veya çalışsa bile anormal ses ile çalışır kendini belli eder)
5- kompresör cihaza start verildiğinde ilk kalkışta sarsıntılı yada vuruntulu çalışma oluyormu ve kompresör çalışmasında normalden farklı ses geliyormu?
6- karter ısıtıcısı sağlammı kompresör gövdesi soğukmu sıcakmı? Kondenser fanları çalışıyormu ve kondenser temizmi ?

Ayrıca hangi ildesiniz? kolay gelsin iyi çalışmalar.
 
serkan bey bu motor yıldız degilde 1. kademe 2. kademe olarak çalısıyor ama bu motor hiç kalkmadan kontaktörü yapıstırıyor hiç haraket yok yani motorun uclarını kontaktörden ayırdım yol verdim 1-2 . kademe yapıyo
 
çift kontaktör varsa sargınız çift yıldız bağlantılı 2 sargısı mevcut. motor hiç kalkmıyor ise , sargı direnç değerleri normal ise ve voltajlarda sıkıntı yoksa sonuç sizin söylediğiniz gibi mekanik hasarlı olabilir. kompresör sistemden ayırılıp içi açılarak tesbit yapılması gerekiyor.
 
neden nedeni doğurur komp. belli ki mekanik sıkıntı var ama neden oldu diyede düşünmen gerek! yağ hattı nasıl çalışıyor filitre kirlimi eğer eski sistemse ki eski sistemlerde selenoid vana tam kapatıp cihazı alçak basınca geçirerek kapanır , eğer alçak basınca geçmesse cihaz devamlı çalışır buda komprasöre likit gitmesini ve kafalardaki playtleri kırar. v.s. komp. tamirinden sonra gaz yağ ve bunlarada iyice bir bak derim bu arada ankara çivarlarında isen komp. yapan tanıdığım yerler var kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,293
Mesajlar
925,038
Kullanıcılar
451,728
Son üye
smkay

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst