nötr ve toprak iletkenini ayırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sayın dergul

Sizi tebrik ederim.Bence yüz puanlık vuruşdu bu.Daha önce aklıma gelmemişti.
 
basit olanlar en çok gözden kaçırılanlardır, bir şey değil.
 
Arkadaşlar !

Kaçak akım rölesi bulunmayan tesisatta bir lamba faz- toprak arasında da yanar. Kaçak akım rölesi varsa
faz-toprak arası yanmayacak ve anında röle atacaktır.

Şayet tesisatında k.a.r. varsa, ikili kablonun ucuna bir ampül bağlayıp, prizde faz-nötr ve faz- toprak arasına tutarak bulabilir. Röleyi attıran kablo toprak demektir.
 
güzel bir düşünce ama ya tesisat buattan sıfırlandıysa ne olacak. sıfırlama sadece priz üzerinden yapılacak diye bir kural yok. buattan sıfırlama yapmakta başka bir yöntemdir.
 
dergul ' Alıntı:
güzel bir düşünce ama ya tesisat buattan sıfırlandıysa ne olacak. sıfırlama sadece priz üzerinden yapılacak diye bir kural yok. buattan sıfırlama yapmakta başka bir yöntemdir.
Sayın dergul !
Kanımca siz olayı sıfırlama yapılmış olarak anladınız. Soruyu soran arkadaş nötr ve topraklama aynı renk kablo çekilmiş diyor. Yani tesisatta topraklama var.HOŞÇAKALIN
 
ben burada senin çözümünün zayıf noktasını göstermeye çalıştım.
 
dergul ' Alıntı:
ben burada senin çözümünün zayıf noktasını göstermeye çalıştım.
merhaba arkadaşlar bir tesisatta nötr ve toprak iletkeni aynı renk çekilmiş bunun hangisinin toprak hangisinin nötr olduğunu nasıl anlayabilirim yardımlarınız için teşekkürler kral 23

Arkadaşım yukardaki yazı sorulan soruda (arkadaşlar bir tesisatta topraklı prize nötr hattından toprak klemensine köprü yapılmış yani sıfırlama yapılmış, hangisinin nötr hangisinin toprak olduğunu nasıl bulabilirim) demiyor.

Şayet böyle olsaydı toprak iletkenini bulma kaygısı olmayacaktı. Nihayetinde her ikiside nötr'dür.

Siz ise benim yöntemimin zayıf noktasını göstermek istemişsiniz. O zaman benim yöntemin zayıf kalması söz konusu olamaz,hatta gereksiz bile diyebiliriz. Hiç kimsenin sıfırlama yapılmış bir prizin toprak hattını bulmak gibi bir derdi olmaz.

Konuyla ilgili birçok yorum yapılmış. O yorumları sorgulamak gibi bir niyetim asla yok. Ama ben tekrarlıyorum. Tesisatta kaçak akım rölesi varsa "altını çiziyorum KAÇAK AKIM RÖLESİ VARSA" en basit ve en az kısa zamanda yapılacak testin bu olduğunu iddia ediyorum. HOŞÇAKAL
 
peki şofben bağlantılarında veya başka bağlantılarda toprak ile nötürün birleştirilmesine ne diyorsunuz?
yani cihazın gövdesi aynı zamanda nötür..evde toprak hattı oolmuyor her zaman hatta öyle binalra rastlıyoruım ki faz nötr ..ince kesit ve nötr iletkeni çıplak tell tabi eski bir bina
ne olduğu belirsiz kişiler yanlış da bağlıyor topraklama olan yerde şofbeni fdaz toprak arası çalıştırıyor
 
dergul ' Alıntı:
en basit yöntem priz'in bağlı olduğu buat'a bakmaktır. toprak hattı sadece prizlere bağlanır. nötr ise hem prize, hemde lambaya bağlıdır. buatta ekteki kablo sayısı çok olan nötr, az olansa toprak hattıdır.

biz öğretmenler hakkında bir söz vardır,"yapamayanlar öğretir". öğretmeninde tıpkı elektrikçi gibi kolay yoldan çözmeye çalışmış, ama bu çok normaldir. çünkü bizim işimizde sadece bilgi yeterli değildir. bilgiyi doğru kullanabilmek için deneyim kazanmakta şarttır. öğretmeninin iş deneyimi az olduğu için böyle bir yola girmiştir. ama Elektrik tesisatı için şunu söyleyebilirmki her şey buatlarda biter. tüm ekler burada yapıldığı için arızalarıda buralardan bulabilirsiniz.
  Aydınlatma linyesi ile priz linyesi ayrıdır,borusu ve buatları ayrıdır. Sizin bahsettiğiniz 30-40 sene önceki tesisatlar. Priz linyesine aydınlatma sortisi bağlanamaz, Aydınlatma linyesinede priz sortisi bağlanamaz. Öğrendiğiniz bilgilerin doğru olup olmadığına emin olmadan o bilgiyi özümseyip doğruymuş gibi başkaları ile paylaşmayın. Saygılarımla...
 
tesisat üzerinde fazla çalışmadım, daha çok fabrikalarda ve motorlar üzerine eğildim. ama ülkemizdeki Elektrik tesisatlarının çoğu 30-40 sene öncesinden olduğuda bir gerçektir. ayrıca kabloyu buattan takip etmekte hala kullanılan bir yöntemdir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri
Üst