Topraklamada elektrik olurmu

Orkunsolak

Üye
Selamün aleyküm. Prizdeki ve panodaki toprak hattına kontrol kalemi tutunca ışık yanıyor bu normalmi?

Mümkünse olasılıkları yazarmısınız? Neden boyle olmuş olabilir?

öncelikle bir konuyu netleştirmek istiyorum, topraklamaya baktığınız kontrol kalemi bildiğimiz kontrol kalemi mi (dışı şeffaf içinde neon lamba olandan mı) yoksa üzerinde led olan elektronik olanlardanmı

• Beğen
Tepkiler: huh
kısaca anlatayım bi elektrikci geldi prizleri cikar dedi elektronik aletleri felan. Sartel atcak dedi biseye bakcam dedi sartel atmadi alla alla dedi sonra bi cihazla ölçüm yapti ve topraklama var ama isslevini görmüyor dedi herneyse aradan 3/4 gun geçti farkli bi elektrikçi çağırdım oda kontrol kalemi ile ışığı görünce topraklama var dedi anlam veremedim

anladığımız kadarıyla elektrik hakkında bilginiz sınırlı, bizim konuya cevap verebilmemiz için detaylara ihtiyaç var,
1- elektrikçi eve bir arıza sebebiylemi geldi,
2- evdeki arızanın ne olduğu hakkında bilgiye ihtiyacımız var. (evin sigortalarımı atıyordu, kullanılan cihazlarda elektrik çarpmasımı vardı bunun gibi bilgiler gerekli)

kısaca anlatayım bi elektrikci geldi prizleri cikar dedi elektronik aletleri felan. Sartel atcak dedi biseye bakcam dedi sartel atmadi alla alla dedi sonra bi cihazla ölçüm yapti ve topraklama var ama isslevini görmüyor dedi herneyse aradan 3/4 gun geçti farkli bi elektrikçi çağırdım oda kontrol kalemi ile ışığı görünce topraklama var dedi anlam veremedim
Mümkünse aklı başında bir elektrikçi bulup topraklama kontrolü yaptırın.

Sorunum bilgisayar kaynaklı. İnput lag diye geçiyor Türkçe karşılığı giriş gecikmesi Bilgisayar faresi çok gecikmeli geliyor sorun bilgisayar kaynaklı değil tamamen elektrik kaynaklı ve bu sorun 3 aydır var daha öncesinde yoktu. Nerden biliyorsun bilgisayardan olmadığına derseniz. Bilgisayarımı arkadaşımın evine götürdüğüm zaman sorun ortadan kalkiyor. Onun bilgisayarını bizim eve getirince onun bilgisayarıda bu sorunla karsi karşıya kalıyor. Emi/rfi kaynakli bir sorun bununda tek çözümü arastirmalarima göre topraklama... o yuzden elektrikci çağırdım topraklamami kontrol etmesi için. Eve gelen akımda 233 mu 235 mi ne oyle birseydi olcturmustum
Ve evde bunun haricinde hic bir sorun yok sigorta atma vs vs

Forum istatistikleri

Konular
133,402
Kullanıcılar
459,318
Son üye
alidonmez

Yeni konular

Geri